1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Yenidoğan Çetesi Olayında Gereken Yapıldı, Cezasızlık Algısı Yok

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Yenidoğan Çetesi Olayında Gereken Yapıldı, Cezasızlık Algısı Yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü döneminde yaşanan “yenidoğan çetesi” olayıyla ilgili son gelişmeler hakkında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından yapılan açıklamalar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bakan Memişoğlu, konuyla ilgili detayları basın mensuplarıyla paylaştı.

Memişoğlu’nun verdiği bilgilere göre, olayın ortaya çıkmasında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bir ihbarın büyük rolü olduğu vurgulandı. 2023 yılında başlayan soruşturma sürecinde, 22 kişinin tutuklandığı ve çeşitli delillerin toplandığı belirtildi. Bu süreçte, suçluların yakalandığı ve hastanelere cezaların uygulandığı ifade edildi. Ayrıca, devam eden adli süreçte de her türlü gereğin yapıldığı ve cezasızlık algısına izin verilmediği vurgulandı.

Memişoğlu’nun açıklamalarına göre, yaşanan skandalın CİMER’e yapılan bir ihbar sonucunda ortaya çıktığı belirtildi. 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 177 yıl 6 aydan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendiği aktarıldı. İddianamede yer alan ailelerin yaşadıkları acı olaylar ve şüpheliler arasında geçen telefon konuşmaları da kamuoyunda infial yarattı.

Bakan Memişoğlu’nun açıklamalarında vurguladığı gibi, yenidoğan çetesi olayıyla ilgili yapılan soruşturma, sağlık sistemindeki olumsuzlukların ortaya çıkarılmasına ve adaletin sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Yaşanan bu tür skandalların tekrarlanmaması için gerekli adımların atıldığı ve cezasızlık algısına izin verilmeyeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Yenidoğan Çetesi Olayında Gereken Yapıldı, Cezasızlık Algısı Yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin