1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlık Bakanı Koca’dan Anlamlı 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı!

Sağlık Bakanı Koca’dan Anlamlı 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı ve hekimler ile hekim adaylarının bayramını kutladı. Bakan Koca, paylaştığı mesajda hekimlerin ve hekim adaylarının gününü kutladı ve hekimlere saygı ve incelikle yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Hikayeye geçildiğinde, 14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin açıldığı bilgisi paylaşıldı. Okulun açılma fikri Osmanlı saray hekimi Mustafa Behçet tarafından ortaya atılmıştı. 1919’da ise ilk Tıp Bayramı kutlandı ve o yıl Tıbbiye, İngiliz askerlerinin işgali altındaydı. Hikmet Boran önderliğindeki Tıbbiye öğrencileri, işgal altındaki okula Türk bayrağı asarak bir yurt savunma hareketi başlattı.

Daha sonra, tıp bayramının kutlandığı tarihin 12 Mayıs olduğu ve Bursa’da ilk Türkçe tıp derslerinin başladığı bilgisi verildi. Ancak, bu uygulamadan vazgeçilerek tıp bayramının 14 Mart olarak kutlanmaya başlandığı belirtildi. Ayrıca, 1976 yılında 14 Mart’ı içine alan haftanın “Tıp Haftası” olarak kabul edildiği bilgisi paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Koca’nın mesajına ek olarak, hekimlerin ve hekim adaylarının toplumda önemli bir görev üstlendikleri, hayat kurtardıkları ve insanların sağlığını korudukları vurgusu yapıldı. Bu bağlamda, hekimlerin bayramlarının kutlanması gerektiği ve onlara minnet duyulması gerektiği belirtildi.

Sonuç olarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 14 Mart Tıp Bayramı’nda hekimler ve hekim adaylarını kutlamasıyla beraber tıp bayramının tarihsel ve önemli anılarına da değinildi. Tıp Bayramı’nın yurt savunma hareketiyle başladığı, daha sonra farklı tarihlerle kutlanmaya devam ettiği ve son olarak 14 Mart’ın tıp bayramı olarak kabul edildiği bilgisi verildi. Hekimlerin toplumda kutsal bir görevi üstlendiği ve bu nedenle bayramlarının coşkuyla kutlanması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı Koca’dan Anlamlı 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin