1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sağlık Bakanı: Özel Hastaneler İle İlgili Çeteleri Çökertiyoruz

Sağlık Bakanı: Özel Hastaneler İle İlgili Çeteleri Çökertiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AA Editör Masası’nda önemli açıklamalarda bulundu. 28 Mart’ta olayın başlangıcı olarak belirlenir ve denetim süreci hızla başlar. İstanbul İl Sağlık Müdürüne de talimatlar verilir. Ancak yapılan denetimler somut delillere ulaşamaz ve şüpheler artar.

Bu noktada Emniyet’e başvurulur ve 5 Mayıs 2023’te yardım istenir. Emniyet, gerekli izinleri alarak teknik fiziki takip ve telefon dinlemesi yapar. 4 Eylül 2023’te yolsuzluk büro amirliği tarafından savcılığa bildirimde bulunulur ve birçok kişi dinlenmeye alınır.

Bakan Memişoğlu, 4 Eylül 2023’ten itibaren sürece dahil olurlar ve hastanelerde anlık denetimler yaparlar. 28 Eylül 2023’te komisyon oluşturarak dosyaların incelenmesine başlanır. Bu süreçte şüphelerin delillendirilmesi için büyük çaba sarf edilir.

Hastane denetimleri yetersiz kalınca özel hastanelerin de denetlenmesi gündeme gelir. Özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerini kiralamaları da incelenmeye başlanır. Önlemler alınması ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi kararlaştırılır.

Kapatılan hastanelerle ilgili de açıklamalar yapılır. Başhekimle sosyal medyada dolaşan fotoğrafla ilgili samimi arkadaşlıktan dolayı kapatıldığı belirtilir. Yenidoğan çetesine karşı yürütülen operasyonun kronolojisi de detaylı şekilde verilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı: Özel Hastaneler İle İlgili Çeteleri Çökertiyoruz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin