1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Sağlık Bakanlığı 8 ayda yurt dışındaki hastanelere 214 milyon lira harcadı!

Sağlık Bakanlığı 8 ayda yurt dışındaki hastanelere 214 milyon lira harcadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de son günlerde Yenidoğan çetesi skandalıyla sarsılırken, sağlık sistemindeki sorunlar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın Bütçe Raporu’na göre, bakanlık bütçesinden yurt dışındaki hastanelere 8 ayda 214 milyon lira aktarıldığı belirlendi.

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay ise iktidarın sağlık politikalarına tepki göstererek, 13 ilin devlet hastanesi olmadığını açıkladı. Akay, yurt dışındaki hastanelere yapılan harcamalara dikkat çekerek, “Sağlık yatırımlarını Afrika’ya değil Anadolu’ya yapmalıyız” çağrısında bulundu.

Politikacı, bakanlığın yurt dışındaki harcamalarını şu şekilde aktardı: “2014 yılında Nyala, Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 24 milyon 192 bin 253 lira, 2014 yılında Mogadişu, Somali-Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 76 milyon 164 bin 833 lira, 2019 yılında Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesi’ne 46 milyon 32 bin 813 lira, ve 2021 yılında Bişkek, Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi’ne 68 milyon 16 bin 245 lira olmak üzere toplamda 214 milyon 406 bin 145 lira aktarıldı.”

“Afrika’ya değil Anadolu’ya yapın” diyen Akay, yabancı hastalara verilen sağlık hizmetleri için harcanan paralara da değindi. Vatandaşlara GSS prim borçları nedeniyle haciz başlatıldığını hatırlatan Akay, ülkemizde tedavi gören yabancı hastalara 8 ayda 28 milyon 407 bin lira harcandığını belirtti. Akay, “Vatandaşlarımızın alın terini yabancılar için harcayan iktidar, vatandaşlarını sağlık hizmetlerinden mahrum bırakıyor. Bu durum kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanlığı 8 ayda yurt dışındaki hastanelere 214 milyon lira harcadı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin