1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlık Bakanlığı: Ekran Başında Yalnız Bırakılan Çocuklarda Gelişimsel Gerilik!

Sağlık Bakanlığı: Ekran Başında Yalnız Bırakılan Çocuklarda Gelişimsel Gerilik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, bebeklik ve erken çocukluk döneminde ebeveynlerin açıklamaları olmadan ekran aracılığıyla verilen bilginin öğrenilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Günümüzde her iki ebeveynin çalışması, çocuklarla yeterli ve kaliteli zaman geçirememe sorununu beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle aileler dinlenmek istediklerinde çocukları televizyon, bilgisayar, tablet veya telefon ekranlarına yönlendiriyor. Ancak, bu durum çocuklarda ekran bağımlılığına yol açarak gelişimlerini olumsuz yönde etkiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın teknoloji bağımlılığı hakkında yaptığı açıklamada her yıl 3-9 Eylül tarihlerinin “Halk Sağlığı Haftası” olarak belirlendiği ve halk sağlığı konularında farkındalık oluşturulması amaçlandığı ifade edildi. Bu yılın tema başlığı “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlenirken hafta boyunca toplumu çeşitli konular hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

Bebeklik ve erken çocukluk döneminin 0-6 yaş aralığında önemli olduğu vurgulanan açıklamada bu dönemde çocukların ebeveynleriyle sosyal etkileşim içinde olmalarının dil, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimleri için hayati öneme sahip olduğu belirtildi. 3 yaş altındaki çocukların teknolojiden kendi başlarına bir şeyler öğrenemeyeceği ve ekranların çocuk gelişiminde olumsuz etkilere neden olabileceği bilimsel olarak kanıtlandı. Bu nedenle 4-6 yaş arasındaki dönemde teknoloji kullanımının mutlaka ebeveyn eşliğinde olması ve günde en fazla 20-30 dakika ile sınırlı olması gerektiği vurgulandı.

Okul çağındaki çocukların aşırı teknoloji kullanımının sosyal ilişkilerini, aile bağlarını, akademik başarılarını olumsuz yönde etkileyebileceği belirtilen açıklamada, teknolojinin bilinçli ve güvenli kullanımının önemi vurgulandı. Anne babaların ve toplumun çocukların teknoloji kullanımını bilinçli ve kontrollü şekilde yönlendirmesi gerektiği ifade edildi. Çocukların sosyal ortamlarda vakit geçirmesi, sportif ve sanatsal faaliyetlere katılması ise çok yönlü gelişimleri açısından olumlu bir etkiye sahip olabileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanlığı: Ekran Başında Yalnız Bırakılan Çocuklarda Gelişimsel Gerilik!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin