1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlık Bakanlığından Yeni Düzenleme: Tetkik Randevularında Onay Zorunluluğu!

Sağlık Bakanlığından Yeni Düzenleme: Tetkik Randevularında Onay Zorunluluğu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, onaylı randevu sistemini genişleterek artık tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde de uygulamaya başlayacak. Bu yeni düzenleme, hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayacak ve boş kalan kapasitenin diğer hastalar için kullanılmasına olanak tanıyacak. Bu sistem 24 Haziran Pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe girecek ve hastaların farklı hastanelerde aynı tetkik işlemlerini tekrar tekrar yaptırmasının önüne geçecek.

Hastaneler tarafından sistem üzerinde oluşturulan randevularda, kişilerin randevu saatine uyacaklarına ilişkin onay vermeleri gerekecek. Bu onay, randevudan iki gün önce yapılmak zorunda olup, “www.mhrs.gov.tr” internet sitesi, mobil uygulama, SMS veya “Alo 182 Çağrı Merkezi” üzerinden yapılabilir. Eğer randevu onaylanmazsa, iptal edilebilecek ve aynı şekilde randevuya gitmeyen kişiler, 15 gün sonra yeniden randevu alabilecekler.

Tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde onaylı randevu sistemi uygulamasından muaf tutulan gruplar da bulunuyor. 65 yaş üstü ve kanser hastaları, bu uygulamadan muaf tutulacak ve istedikleri zaman hastaneden randevu alabilecekler. Bu sistemle, israfın önüne geçilerek hastane kaynaklarının daha verimli kullanılması hedefleniyor.

Yeni düzenleme, sağlık hizmetlerinde randevu işlemlerinin daha disiplinli ve planlı bir şekilde yürütülmesini sağlayacak. Hastalar için büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu uygulamanın detayları 24 Haziran Pazartesi günü itibarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından resmi olarak duyurulacak. Hasta memnuniyetini artırmayı hedefleyen bu adım, sağlık sektöründe uzun vadede olumlu sonuçlar doğurabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanlığından Yeni Düzenleme: Tetkik Randevularında Onay Zorunluluğu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin