1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sağlık Skandalı: Meclis Araştırması Kabul Edildi!

Sağlık Skandalı: Meclis Araştırması Kabul Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Kurulda siyasi parti gruplarının “bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması, özel sağlık kuruluşlarının yenidoğan, çocuk engelli ve yaşlılara yönelik işlemlerinin incelenmesi” içerikli önergelerinin birleştirilerek ele alınmasına yönelik Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. Kabulün ardından milletvekilleri söz aldı.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, toplumun iğneli bir fıçının içinde hissettiğini ve iktidarın politikalarını eleştirdi. Özdağ, farklı şebekelerin varlığından bahsederek, hastane olaylarına rağmen SGK ödemelerinin devam ettiğini söyledi ve araştırma komisyonunun önemine vurgu yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Türkiye’deki korunamayan durumları eleştirerek, bakanların cevapsız bıraktığı sorulara dikkat çekti ve hesap sorulmasını istedi. Türkiye’nin temizlenmesi gerektiğini söyledi.

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, bebek ölümlerine katil sürüsü diyerek sert bir ifade kullandı ve savcıya teşekkür etti. Meclis araştırması önerdi ve görevi ihmal edenlerin cezalandırılmasını istedi.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, sağlık sisteminin durumunu eleştirerek sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de yaşanan acının üstesinden gelmek için konunun araştırılması gerektiğini belirtti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ümmügülşen Öztürk, bebek ölümlerine karşı duyduğu öfkeyi dile getirerek çete yapılarına karşı mücadele çağrısında bulundu. Sağlık hakkının korunması için birlikte hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Görüşmelerin ardından Meclis araştırma komisyonu kuruldu ve tüm siyasi parti grupları kabul oyu verdi. 22 üyeden oluşacak komisyon, 3 ay boyunca çalışacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek. Genel Kurul’da tüketici korumasına yönelik kanun teklifinin görüşmelerine geçildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Skandalı: Meclis Araştırması Kabul Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin