1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sakarya’da Sinema Terapisi ile Ruhsal Yenilenme!

Sakarya’da Sinema Terapisi ile Ruhsal Yenilenme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM), gençlerin ve tüm vatandaşların ruh sağlığına katkıda bulunacak yeni bir uygulama başlattı. Bu uygulama, sinematerapi dersleriyle bireylerin ruhsal iyileşme süreçlerine dair kapıları aralıyor. Gerçekleştirilen bu yenilikçi etkinlik, katılımcılara hayata bakış açılarını değiştirme ve ruhsal gelişimlerini destekleme imkânı sunuyor.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Sinema Terapisi’ derslerinin ilk aşaması başlamış durumda. Bu derste, katılımcılar için zengin içerikli konular ve uzmanlık alanları sunuluyor.

Ruhsal iyileşme

Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen bu terapi derslerinde Klinik Psikolog Çiğdem Çan Aslan, konuşmacı olarak yer alıyor. Kendisi, sinematerapinin ruhsal iyileşme üzerindeki etkilerine dair katılımcılara önemli bilgiler aktarıyor. Sinematerapi, psikoterapide yardımcı bir teknik olarak kabul edilmekte ve katılımcıların duygusal farkındalıklarını artırmayı, ruhsal gelişimlerine katkı sunmayı amaçlamaktadır.

“Ruhsal dünyalarının farkında olmasıdır”

Derslerin ilk oturumunda ele alınan konular arasında, ergenlik dönemi, romantik ilişkiler, ölüm, yas süreci ve teknoloji gibi geniş bir yelpaze bulunuyor. Bu konular üzerine katılımcılar, merak ettiklerini de ifade ederek uzman görüşünü dinleyebiliyorlar. Klinik Psikolog Çiğdem Çan Aslan, sinema terapisinin kökleri hakkında bilgi vererek, “Sinema terapisi, bibliyoterapiye dayanır. Sinema ve psikoloji, insan düşüncesi, duyguları ve davranışlarıyla ilgilenir. Sinema birçok olumlu yanı olmakla birlikte olumsuz etkileri de barındırır. Amacımız, bu süreçten olumlu etkileri görmektir” dedi. Aslan, daha sonra, sinema yoluyla katılımcıların ruhsal durumlarının farkında olmalarının öneminin altını çizdi. Sinemada kullanılan metaforların, terapide sıkça işlenebildiğini belirtti.

“Sinema terapisi sizi geliştirir”

Klinik Psikolog Çiğdem Çan Aslan, sinema terapisinin bireylerin gelişimine katkıda sağladığını vurguladı. “Sinema terapisi, bireyleri ileriye taşıyan bir etkinliktir. Ancak tek başına bir psikoterapi veya tedavi yöntemi değildir. Bu yöntem, psikoterapide kullanılan yardımcı bir yaklaşımdır. Sinema terapisi sürecinin etkisi 4 temel aşamadan oluşur: Özdeşleşme, katharsis (duygu boşalması), iç görü ve bütünleşme. Bu sürecin çeşitli temaları, ebeveyn tutumları, ergenlik, romantik ilişkiler, ölüm, yas ve teknoloji gibi konularla genişletilebilir” ifadelerine yer verdi. Bu dersler, SGM’de haftalık olarak devam edecek ve katılımcılara farklı deneyimler kazandırma hedefi taşımaktadır.

Sonuç olarak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sinematerapi dersleri, bireylerin ruhsal iyileşmelerine katkıda bulunmakta önemli bir rol üstlenmektedir. Katılımcılara sunduğu ortam, hayatın karmaşası içinde bir nefes alma ve duygusal zihinlerini açma fırsatı sunuyor. Terapi süreci, kişisel gelişim için yeni kapılar aralarken, sinemanın sunduğu anlayışı ve derinlemesine keşifleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sakarya’da Sinema Terapisi ile Ruhsal Yenilenme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin