1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Salda Gölü Sahiline Aracıyla Giren Yabancı Turiste Ceza Yağdı!

Salda Gölü Sahiline Aracıyla Giren Yabancı Turiste Ceza Yağdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burdur Valiliği, Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü sahilinin kepçe ile tahrip edildiği iddiaları üzerine, nisan ayında bölgeye giren yabancı uyruklu bir kişinin tespit edilerek 2.052 lira para cezasıyla cezalandırıldığını duyurdu. Sosyal medyada yayılan Salda Gölü sahilinde araç lastiği izleri bulunduğu iddialarına ilişkin Valilik tarafından yapılan açıklamada, bölgeye yabancı uyruklu A.K’nin aracıyla girdiği ve çamura saplandığı bilgisine yer verildi. Jandarma ekiplerinin müdahalesiyle aracı kurtarılan A.K’ye yasak bölgeye girdiği için 2.052 lira idari para cezası kesildiği belirtildi. Valilik açıklamasında, “Yasak olan bölgeye araçla girmesi nedeniyle Kabahatler Kanunu’na muhalefetten 2.052 lira idari yaptırım kararı uygulanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Salda Gölü sahilinde yaşanan doğa tahribatı iddialarının yayılması üzerine Valilik, sosyal medya hesapları üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Doğanbaba köyü ile Kayadibi Mahallesi arasında kalan bölümde Salda Gölü sahilinde aracının saplandığı belirtilen yabancı uyruklu kişinin durumuna müdahale eden jandarma ekiplerinin, araç sahibine cezai işlem uyguladığı bilgisi paylaşıldı. Salda Gölü sahilinin doğal güzelliklerinin ve çevrenin korunmasına yönelik yürütülen çalışmalara vurgu yapılan açıklamada, yasak alanlara giriş yapılmasının ciddi sonuçları olacağı vurgulandı.

Bölgenin korunmasına yönelik yasakların ve kuralların önemine dikkat çeken Valilik, Salda Gölü sahilinde yaşanan olayın bir kez daha bu kurallara uymamanın sonuçlarını ortaya koyduğunu belirtti. Doğal güzelliklerin korunması için vatandaşların duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Valilik, doğa tahribatının önüne geçilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Son olarak, doğa ve çevre konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiği vurgulanarak, bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Salda Gölü Sahiline Aracıyla Giren Yabancı Turiste Ceza Yağdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin