1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Salihli’de Orman yangını büyüdü: 2 Mahalle tahliye edildi, 3 işçi yaralandı!

Salihli’de Orman yangını büyüdü: 2 Mahalle tahliye edildi, 3 işçi yaralandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salihli’nin kırsal Yağbasan Mahallesi, Dibekdağı mevkiinde dün öğle saatlerinde başlayan yangın hızla büyüyerek ormana sıçradı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Salihli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İlk müdahalede 4 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozer kullanıldı.

Rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayılarak Yağbasan ve Karasavcı mahallelerine doğru ilerledi. Güvenlik amacıyla her iki mahalle boşaltıldı. Bazı aileler araçlarıyla, bazıları ise hayvanlarıyla mahalleden ayrıldı. Kimi aileler yakınlarının yanına sığındı, diğerleri ise Manisa Valiliği tarafından oluşturulan misafirhanelere yerleştirildi.

Yangına müdahale kara ve hava ekipleri tarafından artırıldı. Toplamda 5 uçak, 4 helikopter, 51 söndürme ekibi, 9 hava aracı, 9 iş makinesi ve 337 personel ile Karasavcı Mahallesi’nde alevlere karşı mücadele verildi. Bu süreçte, 2 ev ve 1 depo zarar gördü, 3 orman işçisi yaralandı ancak tedavileri sonrasında taburcu edildi.

Yangının etkisiyle rüzgarın yön değiştirmesi sonucunda alevler Poyrazdamları Mahallesi’ne ilerledi. Karanlık saatin gelmesiyle hava unsurları görev yapamadı ve yangın kontrol altına alınana kadar ekipler soğutma çalışmalarına odaklandı. Yangın sonucunda yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü. Yangının çıkış sebebi ise henüz belirlenemedi. Ekipler, yangının nedenini araştırmaya devam ediyor.

Salihli yangınında hızla müdahale edilerek can kaybı önlenirken, maddi hasarın boyutu belirlenmeye devam ediyor. Bölgedeki yangın söndürme ekiplerinin koordineli çalışması ve hava destekli müdahalelerle yangının büyümesi engellendi. Orman yangınlarına karşı dikkat ve hızlı müdahale her zaman önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Salihli’de Orman yangını büyüdü: 2 Mahalle tahliye edildi, 3 işçi yaralandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin