1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Şamil Tayyar’dan Bahçeli-Öcalan İddiası: Erdoğan’ın Önceden Haberi Yokmuş!

Şamil Tayyar’dan Bahçeli-Öcalan İddiası: Erdoğan’ın Önceden Haberi Yokmuş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’den istifa eden eski milletvekili Şamil Tayyar, bir canlı yayında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırma çağrısından önceden haberdar olmadığını belirtti. Tayyar, “Aralarında önceden konuşulmuş, istişare edilmiş bir konu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu telefon konuşmasından sonra öğreniyor. Eğer terör örgütü silah bırakacaksa bu bir fırsat, bu değerlendirilsin. Yoksa Öcalan’ın parlamentoda gelip konuşması gibi radikal bir öneriye sempatiyle baktığına dair herhangi bir işaret yok. Bunu bir bilgi olarak söylüyorum, bir tahmin değil” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, PKK lideri Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırma çağrısında bulunduğu hatırlatıldı. Bahçeli’nin bu çağrısı, siyaset kulislerinde önemli bir tartışma konusu haline geldi.

Tayyar, TGRT’de yayınlanan Medya Kritik programında Bahçeli’nin Öcalan açıklamalarıyla ilgili yorumlarını paylaştı. Bahçeli’nin sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup konuşmasında “Bu fırsatı değerlendirelim” dediğini hatırlatan Tayyar, Erdoğan’ın dikkatli cümleler kullandığını belirtti. Terör örgütü silah bırakacaksa bu bir fırsat olabileceğini vurgulayan Tayyar, Öcalan’ın parlamentoda konuşması gibi radikal önerilere sempati göstermediğini ifade etti.

Bahçeli’nin açıklamalarıyla birlikte “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” sorusunun daha güçlü şekilde tartışılmaya başlandığı belirtildi. Yeni gelişmeler siyasi arenada hareketliliğe neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şamil Tayyar’dan Bahçeli-Öcalan İddiası: Erdoğan’ın Önceden Haberi Yokmuş!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin