1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Samsun’da İlginç Kimlik Karışıklığı: “Yaşayan Ölü Gibiyim!”

Samsun’da İlginç Kimlik Karışıklığı: “Yaşayan Ölü Gibiyim!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’un Yakakent ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Şaban Er, 6 Mayıs’ta eczaneye ilaçlarını almaya gittiğinde, çalışanların “Ölü görünüyorsun, ilaç veremeyiz” demesiyle büyük bir şok yaşadı. Durumu araştıran Er, kendisiyle aynı isme sahip olan bir başka kişinin, isimsiz şekilde Bafra Devlet Hastanesi acil servisine götürüldüğünü, daha sonra hayatını kaybettiğini ve hastane çalışanlarının ölüm raporunu kontrol etmediklerini öğrendi. Er, kalp rahatsızlığı ve bronşit astımı nedeniyle ilaçlara ihtiyaç duyuyor ve durumu düzeltilmeden ilaçlarını alamıyor.

Yakakent ilçesindeki emekli Şaban Er, 3 Mayıs’ta ilaç için eczaneye gitti. İlaçlarının bir kısmını aldıktan sonra geri kalanı için 6 Mayıs’ta gelmesi gerektiğini öğrenince, gününde eczaneye gitti ancak ilaçlarını alamadı. Durumu araştıran Er, aynı isim ve soyisimdeki bir kişinin başka bir ilçede ölümle sonuçlanan bir sağlık sorunu yaşadığını fark etti. Bu durumun kendisini yaşayan ölü gibi gösterdiğini ve ilaçlarını alamadığını belirtti.

Eczane ve nüfus müdürlüğüne başvuran Er, durumu düzeltmek için çaba harcadı ancak hala çözüm bulunamadı. Kendisiyle aynı ismi taşıyan diğer kişinin hastanedeki kimlik sorunu nedeniyle hayatını kaybettiğini öğrenen Er, sağlık sorunlarının tedavisini alamamaktan ve psikolojik olarak zor bir süreç yaşamaktan şikayetçi.

Şaban Er, yaşadığı bu olayın ardından araç kullanamadığını, dışarı çıkamadığını ve hatta evinin Doğal Afet Sigortası işleri için dahi Bafra’ya gidebilmek için şoför tutmak zorunda kaldığını dile getiriyor. Oğlunun yaklaşan düğünü gibi önemli etkinliklere katılamayacak olmanın üzüntüsünü yaşayan Er, devletin bu durumu çözmesi ve sağlık hizmetlerine erişimini tekrar sağlaması için çalışma çağrısında bulunuyor. Yaşanan bu talihsiz olayın düzeltilmesi ve Er’in normal hayatına geri dönmesi adına hızlı bir şekilde çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Samsun’da İlginç Kimlik Karışıklığı: “Yaşayan Ölü Gibiyim!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin