1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Samsun’da Su Taşkınları: İnceleme ve Önlemler

Samsun’da Su Taşkınları: İnceleme ve Önlemler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD yetkilisi, su taşkınlarının etkilediği Terme ve Salıpazarı ilçelerinde yerinde incelemelerde bulunarak ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Terme Kaymakamlığında düzenlenen toplantının ardından Terme Çayı üzerindeki köprüde AA muhabirine açıklamalarda bulunan yetkili, AFAD olarak meteorolojik verileri sürekli olarak vatandaşların güvenliği açısından risk durumlarına göre kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.

Samsun’a bağlı Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde turuncu uyarı verildiğini hatırlatan yetkili, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili kurumların acil bir şekilde toplanması talimatının verildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Vatandaşların cep telefonları yanı sıra belediye ve cami hoparlörleri aracılığıyla da uyarıldığını vurgulayan yetkili, alınan önlemlerin can kaybını önlendiğini ve mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını belirtti.

Yağışlar sırasında 60’tan fazla ihbar alındığını ve bu ihbarların değerlendirilerek tüm mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını aktaran yetkili, toplamda 656 personel ve 460 iş makinesinin müdahale ettiğini açıkladı.

Farklı illerde meydana gelen sel ve su baskınları sonucunda can kayıplarının yaşandığını hatırlatan yetkili, vatandaşların uyarılara dikkat etmesi gerektiğini ve tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini vurguladı.

AFAD olarak vatandaşların emrinde olduklarını belirten yetkili, oluşan hasarların tespiti halinde devletin bütün imkanlarıyla karşılanacağını ifade etti ve vatandaşların can güvenliği için tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini söyledi.

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde yaşanan sel felaketi sonucunda bir vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Benzer şekilde Malazgirt ilçesinde de sel nedeniyle bir vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Van’ın güney ve doğusu ile Bingöl ve Muş’un kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Vatandaşların sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji, Giresun, Samsun, Ordu ve Trabzon illeri için de uyarıda bulunarak vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Samsun’da Su Taşkınları: İnceleme ve Önlemler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin