1. Haberler
  2. Ankara
  3. Sandık Başı Etkisi: Cumhur İttifakı ve CHP’nin İstanbul İçin Stratejisi!

Sandık Başı Etkisi: Cumhur İttifakı ve CHP’nin İstanbul İçin Stratejisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimlerine sadece 5 gün kala, Cumhur İttifakı ve CHP seçmene, iki aday havası oluşturarak kampanyalarını yoğunlaştırıyor. Partinin adayı kazanamayacak şeklindeki argümanlarla seçmene yakın adayları kazandırmaya çalışan partiler, ikinci tur etkisi yaratmayı hedefliyorlar. Bu durumda en çok oy alan adayın belediye başkanı seçileceği gerçeği gözardı edilmekle birlikte, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki seçimlerde partiler kendi parti oylarıyla adaylarını kazandırmakta zorlanıyorlar. Bu nedenle seçmenlerin tümüne odaklanarak ikinci tura etki etmeye çalışıyorlar. Küçük partilerin seçmenine “partin olmazsa kime oy verirsin?” sorusu sorularak, seçmene sandık başı etkisi yaratmaya çalışılıyor.

Partilerin kampanyalarında sadece sahada birebir temas değil, aynı zamanda ekonomi, dış politika ve güvenlik gibi makro siyaset konuları da öne çıkıyor. Bu sayede seçime kararsız giren ve diğer partilere yakın seçmenlerin de kazanılması hedefleniyor. Bu süreçte, bir yandan kendi adayınızın yakın seçmenden oy almasını sağlarken, diğer yandan rakibinizin bu durumu engellemeye çalışmalısınız. Cumhur İttifakı ve CHP, karşılıklı olarak diğer partilerin seçmenlerinden destek almaya çalışırken, kendi seçmenlerini de yönlendirmeye çabalıyorlar. Bu şekilde ideolojik bir ayrışmaya izin verilmemeye çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’yi kampanyasının merkezine oturtarak eleştirilerini Mayıs 2023 seçimleri sonrası CHP’lilerin ortaya koyduğu siyasi sermaye üzerine yoğunlaştırıyor. Geçmişteki hataları ve iddiaları delillendirerek CHP’nin beceriksizliği ve kaos taraftarlığı üzerine vurgu yapıyor. Halktan, Türkiye’nin geleceği ve riskler karşısında güçlü duruş sergilemesini talep ederek, belediye seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarına destek olmalarını istiyor.

CHP Genel Başkanı Özel ise kampanyasında net bir ana gündem belirlemekten uzak. Sert ve ayrıştırıcı bir dil kullanarak seçmene ulaşmaya çalışıyor. Özellikle Atatürk üzerinden siyaset yapması ve olumsuz örnekler vermesi seçmende olumsuz tepkilere neden olabilir. Seçim sonuçlarına etki edebilecek olan sandık başı etkisi 31 Mart akşamı belirginleşecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sandık Başı Etkisi: Cumhur İttifakı ve CHP’nin İstanbul İçin Stratejisi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin