1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şanlıurfa’da Faciadan Dönüldü! Arılar Alevler İçinde Kaldı

Şanlıurfa’da Faciadan Dönüldü! Arılar Alevler İçinde Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, 5 kilometre uzaklıktaki Siverek ilçesine bağlı Işıldar Mahallesi’nde meydana geldi. Kırsal alanda bulunan insan boyunu aşan kuru otların belirlenemeyen bir nedenden dolayı yanmasıyla başlayan yangın, hızla yayılarak geniş bir alana sıçradı. Bunu fark eden köy sakinleri, kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı ancak başarılı olamayınca durumu yetkililere bildirdi. Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak yangının kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının başlaması uzun zaman aldı.

Yangın sırasında arılar için de büyük bir felaket yaşandı. Yangının tam ortasında kalan arı kovanları ve binlerce bal arısı, duman ve alevlerin etkisiyle telef oldu. Arıcılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yaşadıkları kayba karşı çaresiz bir şekilde olayı izledi. Görgü tanıkları ise yangının çıkış nedeni hakkında bazı iddialarda bulundu. Buna göre, aşırı sıcaklar nedeniyle yüksek gerilim ve enerji nakil hatlarındaki tellerin temas etmesi sonucu ateş ve kıvılcımın yayılmasıyla yangının başladığı ileri sürüldü. Ancak olayın kesin nedeninin belirlenmesi için adli merciler ve jandarma ekipleri detaylı bir inceleme başlattı.

Yangın, bölgedeki doğal yaşamı da olumsuz etkiledi. Arazide bulunan bitki örtüsü ve hayvanlar için büyük bir tehdit oluşturan yangın, ekosisteme zarar verdi. Ayrıca, çevredeki yerleşim yerlerinde oturan insanların da endişe içinde olayı izlemesiyle bölgede geniş çaplı bir üzüntü ve endişe hakim oldu. Yetkililer, yangının söndürülmesinin ardından bölgedeki etkilerin en kısa sürede giderilmesi için çalışmalara başladı.

Sonuç olarak, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Işıldar Mahallesi’nde meydana gelen yangın, hem doğal yaşamı hem de insanları olumsuz etkiledi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi ve benzer olayların önlenmesi için alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, arıcılık gibi önemli bir geçim kaynağının da bu tür felaketlerle karşı karşıya kalmasının üzücü olduğu dile getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da Faciadan Dönüldü! Arılar Alevler İçinde Kaldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin