1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Saraçhane Meydanı’nda 1 Mayıs’ta Polislere Saldıran 27 Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

Saraçhane Meydanı’nda 1 Mayıs’ta Polislere Saldıran 27 Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Saraçhane Meydanı’nda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde polislere taş ve sopayla saldırdıkları tespit edilen 27 şüpheli, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Burada savcılıkta ifade veren şüphelilerin tamamı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi ve hakimlikte işlemleri devam ediyor.

Önceden de benzer suçlamalarla tutuklanan kişilerden bahsedildiğinde, İstanbul’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü boyunca Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışıp polislere saldırdıkları iddia edilen 38 kişi tutuklanmıştı. Ayrıca, bu gösterilere karıştığı belirlenen 12 kişiden 11’i de tutuklanmıştı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 1 Mayıs’ta polislere saldırdığı tespit edilen 39 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve 27 şüpheli yakalanmıştır.

Soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda 27 şüphelinin suçlamalarıyla ilgili olarak nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş ve işlemleri devam etmektedir. Şüphelilerin polislere saldırılarıyla ilgili olarak “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “kamu görevlisine mukavemet” suçlarından soruşturma yürütülmektedir.

İstanbul Saraçhane Meydanı’nda yaşanan olaylar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde gerçekleşmiştir. Polislere saldırdıkları tespit edilen 27 şüpheli için tutuklama talebiyle hareket edilmiş ve şüpheliler adli makamlara sevk edilmiştir. Bu olayın ardından tutuklanan ve gözaltına alınan diğer kişilerle ilgili de soruşturmalar devam etmektedir. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri sırasında yaşanan şiddet olaylarına karışan ve kamu görevlilerine direnen kişilere karşı yasal işlemler yapılmaya devam edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saraçhane Meydanı’nda 1 Mayıs’ta Polislere Saldıran 27 Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin