1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sarıyer Belediyesi’nde Skandal Atama: Başkanın Kuzeni Zabıta Müdürü oldu!

Sarıyer Belediyesi’nde Skandal Atama: Başkanın Kuzeni Zabıta Müdürü oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yerel seçimler sonrasında belediyede yaşanan atamalara bir yenisini ekledi. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Demir’e bağlı Zabıta Müdürlüğü’ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) Murat Aksu getirildi. Murat Aksu’nun, Belediye Başkanı Oktay Aksu’nun kuzeni olduğu ortaya çıktı. Daha önce de Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un eşi Filiz Coşkun, Kültür İşleri Müdür olarak atanmıştı.

Bu atamaların ardından CHP’nin kazandığı belediyelerde yaşanan eş-dost atamaları tartışmaları yeniden gün yüzüne çıktı. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun kuzeni olan Murat Aksu’nun Zabıta Müdürlüğü’ne atanması, siyasi yandaşlık ve liyakatsız atamalar konusunda eleştirilere neden oldu. Aksu’nun atanmasıyla birlikte belediyede akrabalar arasında yapılan atamaların arttığı ve liyakatın göz ardı edildiği iddiaları gündeme geldi.

Sarıyer Belediyesi’nde yaşanan bu son atamalar, belediye içindeki adaletsizlik ve işleyişteki eksiklikler konusunda soru işaretleri oluşturdu. Belediye Başkanı Oktay Aksu’nun kuzeni olan Murat Aksu’nun Zabıta Müdürü olarak atanması, belediyenin nasıl yönetildiği konusunda da endişelere neden oldu. Siyasi atamaların belediyelerde liyakate zarar verdiği ve halkın güvenini sarsabileceği görüşleri dile getirildi.

Bu atamalarla birlikte CHP’nin seçim vaatlerine ve adil yönetim anlayışına uygun hareket etmediği yönünde eleştiriler de yapıldı. Sarıyer Belediyesi’nde yaşanan bu atamalar, partinin imajını zedeleyebilecek nitelikte oldu. CHP’nin belediyelerde liyakatı esas alması ve halkın taleplerine uygun şekilde hareket etmesi gerektiği yönünde yapılan çağrılar arttı.

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun kuzeni Murat Aksu’nun Zabıta Müdürü olarak atanması, belediye içindeki ayrıcalıklı yapılanmalar ve siyasi kayırıcılık iddialarını güçlendirdi. Bu atamaların ardından belediyede yapılacak diğer atamaların nasıl olacağı ve liyakatın göz ardı edilip edilmeyeceği konusu merak konusu oldu. Belediyenin halka karşı sorumluluğunu yerine getirirken adaletli ve şeffaf olması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sarıyer Belediyesi’nde Skandal Atama: Başkanın Kuzeni Zabıta Müdürü oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin