1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Sarıyer’de Dolandırıcı Yakalandı! İnternetten Yedek Parça Aldı, 57 Bin Euroyu Kaptırdı

Sarıyer’de Dolandırıcı Yakalandı! İnternetten Yedek Parça Aldı, 57 Bin Euroyu Kaptırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sarıyer’de yaşanan olayda, M.Ö. adlı kişi, yedek parça almak amacıyla internet üzerinden bir firma ile anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre M.Ö., 57 bin Euro olan yedek parça ücretini firma hesabına yatırdı ancak parçanın gönderilmemesi üzerine dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu.

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, olayın faili olduğu iddia edilen firma yetkilisi Yalçın K.O. gözaltına alındı. Şüpheli bankadan çektiği parayla ilgili güvenlik kameralarında görüntülendi ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan Yalçın K.O., cezaevine gönderildi.

Yalçın K.O.’nun daha önce de benzer bir suç işlediği ortaya çıktı. 2021 yılında Dubai’de faaliyet gösteren Hakan Agro isimli firmayı yaklaşık 3.5 milyon lira dolandırdığı belirlendi. İddialara göre şirket, uluslararası gemi nakliyatı konusunda anlaştığı bir şirkete para ödedi ancak bu paranın da Yalçın K.O. tarafından alındığı tespit edildi. Geçmişte nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanan Yalçın K.O., bir kez daha hukukla karşı karşıya kaldı.

İstanbul Sarıyer’de yaşanan dolandırıcılık olayı, M.Ö.’nun yedek parça almak için yaptığı anlaşmanın ardından firmadan gönderilen parçanın gelmemesiyle ortaya çıktı. Dolandırılan M.Ö., polise giderek şikayetçi oldu ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturma sonucunda Yalçın K.O. gözaltına alındı. Yalçın K.O., daha önce de Dubai’de faaliyet gösteren bir firmayı 3.5 milyon lira dolandırmıştı ve bu sebeple tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu olaylar, dolandırıcılığın her türlü platformda varlığını sürdürdüğünü ve dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Yalçın K.O.’nun tekrar suç işlemesi ve farklı kişileri mağdur etmesi, dolandırıcıların işledikleri suçlardan kolayca kurtulamayacaklarını ve adalet karşısında hesap vereceklerini gösterdi. İnsanların internet üzerinden yapacakları alışverişlerde ve anlaşmalarda dikkatli olmaları, doğruluklarından emin olmadıkları kişilere para göndermemeleri büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sarıyer’de Dolandırıcı Yakalandı! İnternetten Yedek Parça Aldı, 57 Bin Euroyu Kaptırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin