1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi saldırısına ilişkin 43 sanık hakkında istenen cezalar şaşırtıyor!

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi saldırısına ilişkin 43 sanık hakkında istenen cezalar şaşırtıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’nde meydana gelen saldırıda bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak aralarında saldırganların da bulunduğu 43 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 31’i tutuklu olan sanıklar hakkında, 7 yıl 6 ay ile 349 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları istenmektedir.

Önceki iddianamenin eksikliklerinden dolayı reddedilmesinin ardından, eksiklerin giderilmesiyle tekrar hazırlanan iddianame, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Soruşturma sonucunda sanıkların önümüzdeki aylarda yargılanmaları beklenmektedir. Saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan, iddianamede “maktul” olarak yer alırken, kilise rahibi Anton Bulai da aralarında bulunduğu 11 kişi “müşteki” olarak belirtilmiştir.

İddianamede saldırıyı gerçekleştiren tutuklu şüpheliler David Tanduev ile Amirjon Kholiqov ile bağlantılı olduğu belirtilen Edelkhan Inazhaev ve eşi Zharaidat Esmurzieva hakkında ciddi suçlamalar yer almaktadır. Bu şüphelilere “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “tasarlayarak kasten öldürme” gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ile 218 yıl 7 aydan 349 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmektedir. Diğer şüphelilere de benzer suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ile 217 yıl bir aydan 345 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

İddianamede Santa Maria Kilisesi’ne saldırı düzenlemek için toplantı yaptığı iddia edilen Viskhan Soltamatov’a da ağır suçlamalarda bulunulmuştur. Soltamatov hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “tasarlayarak kasten öldürme” gibi suçlardan 1 kez ağırlaştırılmış müebbet, 1 kez müebbet ve 349 yıl 6 ay hapis cezası talep edilmektedir. Toplamda 43 sanık hakkında ciddi cezai yaptırımlar talep edilen iddianame, yaşanan olayın vahametini gözler önüne sermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi saldırısına ilişkin 43 sanık hakkında istenen cezalar şaşırtıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin