1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sarnıçlar Göleti’nde Kuraklık Faciası: Yüzlerce Balık Telef Oldu!

Sarnıçlar Göleti’nde Kuraklık Faciası: Yüzlerce Balık Telef Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Sarnıçlar Köyü Göleti’nde, yağışların azalması sonucu su seviyesi tehlikeli bir şekilde düşmeye başladı. Bu durum gölette bulunan yüzlerce balığın telef olmasına sebep oldu.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki Sarnıçlar Köyü Göleti’nde, havaların ısınmasıyla birlikte su seviyesi düşmeye başladı. Koca Dere’nin suları ile beslenen gölette birçok balık telef oldu. Bölge sakinleri tarafından kullanılan Kocakaymaz Köyü Kaymaz Barajı’ndan, Sarnıçlar Barajı’na su pompalanıyordu. Ancak yağışların azalması sonucu su verilemeyince, baraj neredeyse kuruma noktasına geldi. Su seviyesi düşen gölette, toprakta çatlaklar oluştu ve büyük sazan, tatlı su kefali gibi yüzlerce balık telef oldu.

Yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alana sahip olan Sarnıçlar Göleti’nde balık ölümleri üzerine Kocaeli Kandıra İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri inceleme yaptı ve su numuneleri aldı. Ölen balıkların %80’inin telef olduğu göletten alınan numuneler, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne incelenmek üzere gönderilecek.

Mahalle Muhtarı Zeynel Bayrakdar, balık ölümlerinin sadece kuraklıktan kaynaklandığını belirterek, yağmurların az yağması nedeniyle kuraklık yaşandığını vurguladı. Bayrakdar, “Kaymaz barajından gelen suyun yetersiz olması ve yağmur yağmaması nedeniyle burada kuraklık yaşanıyor. Bu baraj, Kandıra’yı sel felaketine karşı korumak amacıyla inşa edildi. Bu sene çok kuraklık yaşandığı için su seviyesi oldukça düştü” dedi.

Sürecin yaklaşık 10 gündür devam ettiğini belirten Bayrakdar, gölette sazan balıkları gibi farklı türlerde balıkların bulunduğunu ifade etti. Balıkçıların genellikle Namazgah Barajı’nı tercih ettiğini aktaran Bayrakdar, Kandıra Belediyesi ile iletişime geçerek sorunu aktardıklarını ve suyun açılmasını sağladıklarını söyledi. Bu sayede gölette kalan balıkların kurtarıldığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sarnıçlar Göleti’nde Kuraklık Faciası: Yüzlerce Balık Telef Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin