1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. “Savaş Suçlularının Yeri Meclis Kürsüleri Değil, Sanık Sandalyesidir!” – Numan Kurtulmuş’tan Netanyahu’ya Sert Tepki

“Savaş Suçlularının Yeri Meclis Kürsüleri Değil, Sanık Sandalyesidir!” – Numan Kurtulmuş’tan Netanyahu’ya Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Numan Kurtulmuş, yazılı bir açıklama yaparak, Gazze’de yaşanan insani yıkım ve katliamın sorumlusu olarak gördüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki hitabını şaşkınlıkla takip ettiklerini belirtti. Kurtulmuş, Netanyahu’nun savaş suçu işlediğini ve sanık sandalyesinde olması gerektiğini vurguladı. ABD Kongresindeki manzaranın, İsrail’in Filistin topraklarıyla sınırlı kalmadığını gösterdiğini söyledi.

Kurtulmuş, uluslararası hukuku hiçe sayan ve bölgeyi ateşe veren Netanyahu’nun, Gazze’deki kan dökülmesinin en büyük engeli olduğunu belirtti. Netanyahu’nun ırkçı ve barış karşıtı söylemlerine mecliste imkan tanınmasının esef verici olduğunu ifade etti. ABD Kongres üyelerinin, Netanyahu’nun söylemlerine karşı sessiz kalmadığını ve olayları reddettiklerini söyledi. Gazze’deki soykırımı örtmeye yönelik Netanyahu’nun çabalarının yetersiz olduğunu savundu.

Kurtulmuş, demokrasi ve insan hakları üzerine kurulu bir ülkenin, Netanyahu’ya saygı göstermesinin ve alkışlamasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Kongre binasındaki alkışları kınadı ve maşeri vicdanın sesine destek veren Kongre üyelerini takdir etti. ABD halkını adalet ve barışı savunmaya davet etti.

Sonuç olarak Kurtulmuş, adaletin eninde sonunda tecelli edeceğini ve halkın genişleyen insanlık cephesine destek olmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. ABD’deki akıl ve vicdan sahibi fertleri güçlü dostluk duygularıyla selamladı. Bu olayın adaletin yeniden sağlanması için bir fırsat olduğunu ve insanların güç birliğiyle bu mücadeleyi sürdürmeleri gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Savaş Suçlularının Yeri Meclis Kürsüleri Değil, Sanık Sandalyesidir!” – Numan Kurtulmuş’tan Netanyahu’ya Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin