1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Savcının istemi şaşırttı! Suç örgütü liderlerine müebbet hapis istemi

Savcının istemi şaşırttı! Suç örgütü liderlerine müebbet hapis istemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen davada, sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin görüşünü açıkladı ve “Ayhan” kod adlı sanık Bora Kaplan’ın suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi, sanık Fethi Koyuncu’nun ise suç örgütünün yöneticisi olduğunu belirterek, bu sanıkların tüm suçlardan sorumlu tutulmasını istedi.

Kaplan ve Koyuncu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talep eden savcı, ayrıca bu sanıklara “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan 150 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası verilmesini de talep etti. İddianamede ismi geçen diğer sanıkların da suç örgütüne üye olmaktan cezalandırılmaları istendi.

Savcı, bazı sanıkların diğer suçlardan da cezalandırılmasını talep etti ve bazı sanıkların ise beraatını istedi. Firari olan 6 sanığın yakalama emirlerinin beklenmesini talep eden savcı, maktul Semih Arslan’ın ölüm dosyasının ayrılmasını istedi.

İddianamede belirtildiğine göre, soruşturma müşteki Erkan D’nin şikayeti üzerine başlatıldı ve suç örgütünün faaliyetleri ortaya çıkarıldı. Suç örgütü üyeleri arasında Bora Kaplan, Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik bulunmaktadır.

Suç örgütünün işlediği olaylar arasında Mahfuz Tatar ve Semih Arslan’ın öldürülmesi, birçok kişinin yaralanması, işkence edilmesi, işletmelerin zorla alınması, otomobillerin gasp edilmesi gibi suçlar yer almaktadır. Bu suçlar üzerine yapılan soruşturma sonucunda savcı, sanıkların cezalandırılmasını talep etmiştir.

Sonuç olarak, suç örgütü üyeleri arasında yer alan sanıkların işlediği suçlar ve bu suçlarla ilgili talep edilen cezalar mahkeme tarafından değerlendirilecek ve karar verilecektir. Davanın gidişatı, sanıkların savunmaları ve delillerin incelenmesi sonucunda adaletin yerine getirilmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Savcının istemi şaşırttı! Suç örgütü liderlerine müebbet hapis istemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin