1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi: İnsan Kaynakları ve Teknoloji Başlıklarına Odaklandı!

Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi: İnsan Kaynakları ve Teknoloji Başlıklarına Odaklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Sanayii Akademi tarafından Sheraton Ankara Hotel’de gerçekleştirilen Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’ne Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün katıldı. Görgün, insan kaynakları alanında savunma sanayi adına yeni bir dönemin başladığını belirtti ve zirvenin kapsamlı konularıyla değerlendirildiğini vurguladı. İki günlük etkinlikte teknoloji ve insan kaynakları odaklı oturumlar düzenlendi. İK analitiği stratejisi, büyük veri yönetimi, robotik süreç otomasyonu gibi konular üzerine konuşuldu.

Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’nin ikinci oturumu “Savunma sanayii özelinde yetenek pazarı” üzerine yoğunlaştı. Verilerle yetenek pazarı analizi ve işgücü hareketliliği konuları ele alındı. Üçüncü oturumda yetkinlik tanımlama, stratejik hizalanma ve öğrenen organizasyon olmanın önemi tartışıldı. Dördüncü oturumda ise iç hareketliliği destekleyen uygulamalar, yedekleme sistemleri ve organizasyon tasarımı gibi konular vurgulandı. “İş yapış kültürü ve değişim yönetimi” başlıklı beşinci oturumda değerlerle uyumlu çalışan bulma ve geliştirme stratejilerine odaklanıldı.

Zirvenin altıncı oturumunda “Kuşaklar arası çeşitliliğin yönetimi” ele alındı. Kuşakların kariyer beklentileri, kurumsal stratejiler ve yetenek gelişimi konuları irdelendi. Son oturumda ise 2024 yılı savunma sanayii üst yönetimlerinin insan kaynakları yönetimi ajandası tartışıldı. Kültürün iş dünyasındaki rolü ve liderlerin yetenek yönetimi ajandası üzerine sunumlar gerçekleştirildi.

Görgün, zirvenin oldukça doyurucu olduğunu ve ülkemizin savunma sanayinde önemli sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti. Katılımcılara belge takdim edilirken, firma temsilcilerine plaketler sunuldu. Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’nin, savunma sanayisinde teknoloji ve inovasyon alanındaki ilerlemelere katkı sağlayacağına dikkat çekildi. Görgün, bu tür etkinliklerin ülke savunma sanayinin milli hedeflerine daha da ileriye götüreceğine olan inancını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi: İnsan Kaynakları ve Teknoloji Başlıklarına Odaklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin