1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sayıştay raporu açıklandı: SGK verileri tutarsızlıklarla dolu!

Sayıştay raporu açıklandı: SGK verileri tutarsızlıklarla dolu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayıştay, SGK’ya ilişkin 2023 yılı raporunu yayınladı. Raporda, SGK verilerinin birbirini tutmadığına ve M0OSİP üzerinde ölen kişilerin adına kayıtlı 68 bin 381 iadeli tıbbi cihaz bulunduğuna dair bilgiler yer aldı. Ayrıca, MEDULA uygulamasında da vefat etmiş kişilerin adına kayıtlı ve geri alınmamış 28 bin 539 adet tıbbi cihaz olduğu belirtildi.

Raporda ayrıca, kurum sağlık yardımlarından yararlanan kişilere iade alınarak temin edilen tıbbi cihazların iade süreçlerinin yeterince etkili yürütülemediği ve ölen kişilerin adına kayıtlı cihazların geri alınmadığı vurgulandı. Sayıştay denetçileri, MOSİP ve MEDULA uygulamalarının verilerinin uyumsuz olduğunu ve sigortalı kişilerin ölmesine rağmen zimmetli görünen tıbbi cihazların geri alınmadığını belirtti.

Hem MOSİP hem de MEDULA uygulamalarında sigortalı kişilerin ölmesine rağmen zimmetli görünen tıbbi cihazların geri alınmadığı tespit edilen raporda, etkili bir takip sürecinin yürütülemediği ifade edildi. MEDULA uygulamasında ise vefat eden kişilerin adına kayıtlı ve geri alınamamış 28 bin 539 adet tıbbi cihaz olduğu belirtildi.

Sayıştay denetçileri, SGK’nın iadeli tıbbi cihazların takibinde yaşanan uyumsuzluklar ve ölen kişilere ait cihazların geri alınmaması konusunda ciddi sıkıntılar olduğunu raporlarında dile getirdi. MOSİP ve MEDULA verilerindeki tutarsızlıkların etkili bir takip sürecinin yürütülmesini engellediği ve mevcut durumun düzeltilmesi gerektiği vurgulandı. Medula uygulamasının da vefat eden kişilerin adına kayıtlı tıbbi cihazların geri alınması konusunda yetersiz kaldığı belirtildi. Raporun ardından SGK’nın bu konuda gerekli düzenlemeleri yapması ve veri tutarlılığını sağlamak için gerekli adımları atması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sayıştay raporu açıklandı: SGK verileri tutarsızlıklarla dolu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin