1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Seferihisar Belediyesi, 37 Taşınmazı SGK Borçları İçin Satışa Çıkarıyor!

Seferihisar Belediyesi, 37 Taşınmazı SGK Borçları İçin Satışa Çıkarıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan belediye, SGK borçlarını ödemek için çeşitli yöntemler arayışındaydı. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in yönetiminde gerçekleşen 6 Ağustos belediye meclis toplantısında, Seferihisar Jeotermal A.Ş’nin SGK’ya olan prim borçlarını ödemek amacıyla belediyeye ait taşınmazların takas, mahsup veya kat karşılığı verilmesi kararı alındı.

Toplamda 37 adet taşınmazın arasında 800 yıllık tarihi Ulamış Camii ve medresesi ile arsası, Payamlı Camii ve arsası, Turabiye Mahallesi’nde bulunan okul binası, Hıdırlık Mahallesi’nde kullanılan Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası da bulunmaktaydı. Bu taşınmazların kat karşılığı değerlendirilerek SGK borçlarının ödenmesi için yönetime yetki verildi.

Ancak AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, cami ve okul binalarının satılacağını, borcun jeotermal şirketi üzerinden yapılan alımlar nedeniyle oluştuğunu öne sürdü. Kısaağa, belediyenin deniz kenarında daha değerli arsalarının olduğunu, borcun birkaç arsa satışıyla kapatılabileceğini savundu.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise taşınmazların satılık olmadığını ve borç karşılığı takas yapma girişiminde bulunduklarını açıkladı. Yetişkin’in açıklamalarına göre, belediye borçlarını bu şekilde ödemeyi planladıkları ancak AK Parti ilçe başkanının endişelerini dile getirmesiyle tartışmalar başladı.

Borç miktarıyla ilgili net bir rakam verilmese de 584 milyon lira civarında olduğu belirtildi. Bu borcun geniş çapta belediye kadrolarının şişirilmesinden kaynaklandığı iddia edildi. Belediye yetkilileri, borç ödeme konusunda şeffaf ve etkili bir şekilde yönetim sergilemeye çalışırken, muhalefet partisi durumu daha eleştirel bir yaklaşımla değerlendirdi.

Seferihisar Belediyesi’nin SGK borçları konusunda aldığı bu karar, taşınmazların takas veya kat karşılığı verilmesiyle gerçekleşecek. Ancak bu durum, tarihi ve kültürel değeri olan binaların satılmasına karşı çıkışları beraberinde getirebilir. Belediye yönetimi ve muhalefet grupları arasındaki görüş ayrılıkları devam ederken, Seferihisar halkı da bu süreci yakından takip etmeye devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seferihisar Belediyesi, 37 Taşınmazı SGK Borçları İçin Satışa Çıkarıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin