1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şehit Binbaşı Kulaksız için Anma Töreni

Şehit Binbaşı Kulaksız için Anma Töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’un Malazgirt ilçesinde 9 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız için olay yerinde anma töreni düzenlendi.

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız ve eşi Sibel Funda Kulaksız, 27 Temmuz 2015 tarihinde, saat 19.30’da gittikleri ziyaretten dönerken PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. Teröristlerin gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız şehit olurken, eşi Sibel Funda Kulaksız yaralandı. Muş İl Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen çalışmalar sonucunda; saldırıyı gerçekleştiren teröristler ile teröristlere yardım ettiği belirlenen 13 şüpheliden 3’ü çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehadetinin 5’inci yıl dönümünde, 10 şüpheliye yönelik olarak; 27 Temmuz 2020 günü Muş ve Balıkesir illerinde 9 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 9 kişi tutuklandı.

Kulaksız’ın şehit edilmesi ile ilgili ‘son fail’ olduğu belirtilen ‘Zerdeşt’ kod adlı PKK/KCK’lı terörist Savaş Çelik, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) sınır ötesinde düzenlediği operasyonla yakalanıp, Türkiye’ye getirildi.

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız için şahadetinin 9’uncu yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Törene Muş Valisi Avni Çakır, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Muş İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Sercan Candan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende Merkez Camii İmamı Cihan Ayaz Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra ilçe Müftüsü Mehmet Hakkı Ayhan dua etti.

Vali Avni Çakır böyle bir durumla başa çıkmanın zorluklarını anlatarak, hain emellere karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vali, tören sonunda çocuklara çikolata ve oyuncak dağıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehit Binbaşı Kulaksız için Anma Töreni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin