1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şehit Mezarı Definecilerin Hedefinde!

Şehit Mezarı Definecilerin Hedefinde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arnavutköy ilçesinde bulunan Sazlıbosna Gölü kenarında 1315 yılında Balkan Savaşları sırasında şehit olan bir askerin kabri, define arayanların hedefi haline geldi. İddiaya göre, savaş zamanından kalan altınların mezarlık çevresine gömüldüğünü düşünen defineciler, burada kazı çalışmaları yaptı.

Mezarlık alanını kazmakla kalmayan kişiler, belediye tarafından restore edilerek anıt haline getirilen bölgede de çukur açtı. Bölgeden geçen ve şehit mezarını ziyaret eden vatandaşlar, yapılan kazılar karşısında şaşkına döndü. Oluşan çukurlar kameralara yansıdı.

Bir vatandaş olan Nuh Baş, şehit mezarını ziyaret ettikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Zaman zaman buraya hava almak için geliyorum ve dinlenmek için tercih ediyorum. Burada bir şehidimiz yatıyor ve ziyaret ederek dua ediyoruz. Yetkililerin burayı daha güvenli ve düzenli hale getireceklerine inanıyoruz. Burada define aranması anlamsız, çünkü burada bir şehit var. Lütfen burayı kazmayın, zamanınızı boşa harcamayın. Burası boşuna define aramak için değil, insanların buraya gelip temiz hava alıp piknik yapması için güzel bir yer olmalı.”

Diğer bir ziyaretçi Arif Ceyhan ise şunları dile getirdi: “Akrabalarımla piknik yapmaya geldik ve define arama çalışmalarını fark ettim. Burası sık sık ziyaret ettiğimiz bir yer, ancak burada define aramaya gerek yok. Eskiden köylülerin bilip çıkaracağı yerlerdir burası zaten. Mezarlık çok eski ama restore edildi. Define arayanların açtığı çukurlar hem insanlara hem doğaya zarar veriyor, biri farkına varmadan düşebilir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehit Mezarı Definecilerin Hedefinde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin