1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şenköy Mahallesi’nde Nüfus Patlaması!

Şenköy Mahallesi’nde Nüfus Patlaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da binlerce bina ve evler yerle bir olurken yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Felaketin ardından binlerce insan evsiz kaldı ve bazıları şehir dışına, bazıları da farklı ilçelere taşındı. Felaketten sonra memleketlerini terk etmek istemeyen afetzede vatandaşlar, Antakya ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’ne akın ettiler.

Depremde en çok kayıpların yaşandığı Şenköy Mahallesi’nin nüfusu deprem öncesi 800 iken şu anda göçlerle birlikte 8 bine ulaştı. Yayladağı ilçesinin en kalabalık mahallesi olan Şenköy Mahallesi’nin muhtarı Sait Döş, inşaatların tamamlanmasının ardından yaz aylarında nüfuslarının 10 bini geçeceğini tahmin ettiğini belirtti.

Mahalle Muhtarı Sait Döş, depremlerin ardından nüfusun hızla arttığını ve Şenköy Mahallesi’nin en çok şehit veren ve en çok göç alan mahalle olduğunu söyledi. Depremlerde 63 ev hasar gördü ve şu anda yeniden inşa ediliyor. Döş, deprem öncesinde 850 civarında nüfusun bulunduğunu, şu anda ise köylülerin ve hemşerilerin geri dönmesiyle birlikte nüfuslarının 7 bin 900’e ulaştığını ifade etti. Mahallenin imarlı olduğunu ve sit alanı olduğunu belirten Döş, yapılan inşaatlarla nüfuslarının bu yaz 10 bini aşacağını dile getirdi.

Depremler sonrası Şenköy Mahallesi’ne taşınan Mehmet Melekoğlu, 6 Şubat depremlerinden sonra Şenköy’e sığındıklarını ve mahallenin nüfusunun hızla arttığını söyledi. Melekoğlu, ilk evlerden birinin sahibi olduğunu ve zamanla inşaat sayısının binleri geçtiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şenköy Mahallesi’nde Nüfus Patlaması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin