1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Serdar Sertçelik Gizli Tanık Skandalında Yakalandı: İşte Detaylar!

Serdar Sertçelik Gizli Tanık Skandalında Yakalandı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayhan Bora Kaplan (ABK) suç örgütünün önemli isimlerinden birisi olan Serdar Sertçelik, “gizli tanık” olmuş ve örgütün 28 elemanı cezaevine konulurken, elemanların aksine Serdar Sertçelik’in ayağına elektronik kelepçe takılarak ev hapsi verilmişti. Ancak Sertçelik, kelepçe sayesinde ev hapsinde rahat bir şekilde yaşamını sürdürüyordu. Sertçelik, bir yolunu bulup yurt dışına kaçtı ve bir süre Paris ve Karadağ’da yaşadıktan sonra Yunanistan’da sahte pasaport düzenlendiği bilgisi ortaya çıktı. Hakkında “Kırmızı Bülten” çıkarılması için hazırlıklar yapılırken Macaristan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM ve İstihbarat birimleri, Serdar Sertçelik’in yerini belirlemek ve yakalamak için çalışmalarına devam etti. Sertçelik’in yakalanmasında düfizyon belgesi büyük rol oynayarak etkili oldu. Şu anda iadesi için suç dosyasının özeti hazırlanmakta ve hakkında soruşturma devam etmektedir.

Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu CHP’li üyesi Kılınç, Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin çarpıcı sorular sormuş ve Adalet Bakanı’na 16 soru yöneltmiştir. CHP, bu konuda soruşturmanın derinleştirilmesi ve Meclis Araştırması açılması yönünde önerilerde bulunmuştur. Ayrıca, Sertçelik’in firarında görev alan resmi ve sivil kişilerin tespit edilmesi ve adaletin yerini bulması için gerekli adımların atılması istenmektedir.

Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin soruların yanı sıra, tarikat-cemaat yapılanmalarının yargıyı etkilediği ve suç örgütü liderlerinin yurt dışına kaçmasını engellemeye yönelik tedbirlerin alınması gerektiğine dair de sorular sorulmuştur. Ayrıca, Sertçelik’in firardan sonra yaptığı açıklamalarda suç örgütü üyeleri hakkında bilgiler vermesi ve bu bilgilerin nasıl elde edildiği konusunda da soruşturma yapılmaktadır.

Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyeleri hakkında İçişleri Bakanı’na yöneltilen soruların yanı sıra, yargının tarikat ve cemaat yapılanmalarıyla ilişkisi ve suç örgütü liderlerinin yurt dışına kaçışları üzerine de detaylı soruşturmalar yürütülmektedir. Davanın devam etmesi ve suç örgütü liderlerinin adalete teslim edilmesi için gerekli adımların atılması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serdar Sertçelik Gizli Tanık Skandalında Yakalandı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin