1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Seyyar Satıcıdan Alınan Mantar Zehirlenmesi!

Seyyar Satıcıdan Alınan Mantar Zehirlenmesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şükrüpaşa Mahallesi’nde yaşayan 3 aileden, 3 erkek ve 9 kadın dün gece karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Acil serviste yapılan ilk müdahalede zehirlendikleri belirlenen 12 kişi tedaviye alındı. Doktorlar, 3 ailenin seyyar satıcıdan aldıkları mantarı yediğini tespit etti. Hastanede tedavi gören kişilerin sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Tedavisi süren Fevzi Aydemir, markette seyyar satıcıdan aldıkları mantarları akşam 20.00’de yediklerini ve gece saat 4’te zehirlendiklerini fark ettiklerini söyledi. Aydemir, acil çağrı merkezini arayarak hastaneye gittiklerini ve tedavi gördüklerini anlattı. Mantar zehirlenmesi yaşayan diğer ailelerin de benzer şekilde hastaneye başvurduğu belirtildi.

12 hastayı yoğun bakımda takip ettiklerini belirten doktor Mevlana Gül, son zamanlarda artan mantar zehirlenmelerine dikkat çekerek halkı bilinçli olmaya çağırdı. Gül, paketlenmemiş mantarları tüketmemeleri ve marketten alınan mantarları da dikkatli bir şekilde incelemeleri uyarısında bulundu. Mantar tüketiminde hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Zehirlenmeye neden olan seyyar satıcı I.Y. polis tarafından yakalandı ve hakkında taksirle yaralama suçundan işlem yapıldı. İ.Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seyyar Satıcıdan Alınan Mantar Zehirlenmesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin