1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SGK’dan Önemli Duyuru: Prim Borcu Ödeme Tarihi Uzatıldı!

SGK’dan Önemli Duyuru: Prim Borcu Ödeme Tarihi Uzatıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SGK, 2024 yılı Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihini uzatma kararı aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Nisan ayının ikinci haftasına denk gelen Ramazan Bayramı tatili nedeniyle, mükelleflerin KDV iade alacaklarının Şubat dönemi SGK prim borcuna 20 Nisan 2024 tarihine kadar mahsup edilmesinde gecikmeler yaşanabileceği belirtilerek, vade tarihinin 26 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılacağı duyuruldu.

Bu karar doğrultusunda, her ayın 1’i ila 30’u arasında çalışanlarına ücret ödeyen ve 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin 1’inci fıkrasının (a) bendine tabi sigortalı çalıştıran işverenler için 2024/ Şubat ayına ilişkin sigorta prim borcunun, katma değer vergisi iade alacağından mahsubu yapılarak ödenmesi halinde, vade tarihinin 26 Nisan 2024 olarak uygulanacağı belirtildi. SGK tarafından yapılan bu duyuruyla, işverenlere ödeme konusunda olduğu kadar vade tarihi konusunda da ek süre tanındığına dikkat çekildi.

İşverenlerin ödemelerini güncel tutabilmeleri ve işlerini düzgün bir şekilde yürütebilmeleri için bu tür uzatmaların önemli olduğu vurgulandı. Çalışanlarının primlerinin eksiksiz ve zamanında yatırılmasını sağlamak işverenlerin sorumluluğunda olduğu için, böyle bir durumla karşılaşıldığında gerekli hızlı aksiyonların alınması gerektiğinin altı çizildi.

SGK’nın aldığı bu karar ile özellikle KDV iade alacaklarını Şubat dönemi prim borçlarına mahsup edecek olan işverenler için ek bir rahatlık sağlanmış oldu. Bu sürecin işverenlerin mali yükünü hafifleteceği ve ödemelerin daha düzenli bir şekilde yapılabileceği belirtilerek, işverenlerin bu tür duyuruları dikkate almaları ve gerektiğinde işlerini buna göre planlamaları tavsiye edildi. Ayrıca, belirlenen yeni vade tarihine kadar işverenlerin gerekli hazırlıkları yapmaları ve ödemelerini bu tarihe kadar gerçekleştirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SGK’dan Önemli Duyuru: Prim Borcu Ödeme Tarihi Uzatıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin