1. Haberler
  2. Ankara
  3. Siber Suç Operasyonu: Telegram Dolandırıcılarına Göz Açtırılmadı, 12 Kişi Gözaltında!

Siber Suç Operasyonu: Telegram Dolandırıcılarına Göz Açtırılmadı, 12 Kişi Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyon, 22 Mart tarihinde gerçekleştirildi. Bu operasyon kapsamında, “nitelikli dolandırıcılık”, “çevrim içi çocuk istismarı” ve “7258 sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet” suçlarıyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 14 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Niğde, Ankara, Aydın ve Yalova illerinde gerçekleştirilen operasyonda, toplamda 12 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, bonus kazanma ve yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları belirlenmişti. Dolandırıcılık faaliyetlerini Telegram üzerinden gerçekleştiren şüpheliler, yapılan araştırmalar sonucunda tespit edilmişlerdi. Operasyon sırasında yapılan aramalarda ise 14 cep telefonu, 13 SIM kart, 4 laptop, 2 tablet, 10 flash bellek, 2 hafıza kartı, harddisk, 31 bin dolar ve bir lüks otomobil ele geçirildi.

Niğde, Ankara, Aydın ve Yalova’da yakalanan 12 zanlıdan 5’i emniyet tarafından işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 7 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Bu 7 zanlıdan 2’si savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Geri kalan 5 zanlıdan ise G.K, B.A.E. ve S.K. isimli üç şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Yapılan operasyon kapsamında, siber suçlarla mücadele gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Bu tür suçlarla mücadele eden ekipler, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte suç yöntemlerinin de değiştiğini gözlemlemektedir. Dolandırıcılık ve çocuk istismarı gibi suçlarla mücadelede, vatandaşların da dikkatli olması ve güvenlik önlemlerini almaları önem taşımaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü operasyonlarla, bu tür suç örgütlerine karşı etkili bir şekilde mücadele edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siber Suç Operasyonu: Telegram Dolandırıcılarına Göz Açtırılmadı, 12 Kişi Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin