1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Siber Suçluların Hedefi: Halka Açık Wifi Kullanıcıları!

Siber Suçluların Hedefi: Halka Açık Wifi Kullanıcıları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik uzmanları, siber suçluların dijital kanalları kullanarak hedeflerine ulaşabildiğini belirtiyor. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, insanların günlük yaşamlarında birçok internet bağlantılı cihaz kullandığını ve gerekli güvenlik önlemlerini ihmal ettiklerini söylüyor. Siber suçluların, insanların hatalarını fırsata çevirdiğine dikkat çeken Erginkurban, mobil bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılıkların son dönemde arttığını vurguluyor.

Güvenlik yöntemlerinde kullanıcıların zorlandığını belirten Erginkurban, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuralları gereği parolaların belirli aralıklarla değiştirilmesinin artık yeterli olmadığını açıklıyor. Bankaların ve ödeme kuruluşlarının daha güvenilir yöntemler olan Face ID, Touch ID ve benzerlerini benimsemesi gerektiğini ifade eden Erginkurban, internet bankacılığında güncel antivirüs uygulamalarının kullanılmasının önemini vurguluyor. Ayrıca, kullanıcıların mobil bankacılıkta iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmesi gerektiğini belirtiyor.

Kullanıcıların dikkat etmesi gereken bazı noktaları da sıralayan Erginkurban, bankaların kişisel bilgileri mail veya mesaj yoluyla istemeyeceğini, kart bilgileri paylaşılmaması gerektiğini ve güvenilmeyen sitelerde alışveriş yapılmaması gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca, ortak kullanılan, şifresiz Wi-Fi hizmetlerinin suçlular tarafından kullanılabileceğini ve bu tür ağlarda internet bankacılığı yapılmaması gerektiğini belirtiyor.

Son olarak, Erginkurban, online alışverişlerde sanal kart kullanmanın bir alternatif olabileceğini ve her hesap için benzersiz, tahmin edilemeyecek parolalar belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Kullanıcıların bilgilerini korumak adına dikkatli olmaları gerektiğini ve güvenlik önlemlerini alarak siber suçluların hedefi olmamaları için tedbirli olmaları gerektiğini sözlerine ekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siber Suçluların Hedefi: Halka Açık Wifi Kullanıcıları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin