1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sibergöz Operasyonunda Dolandırıcılık Yapan Kripto Para Firması Sahibi Erişim Engeli Aldırdı!

Sibergöz Operasyonunda Dolandırıcılık Yapan Kripto Para Firması Sahibi Erişim Engeli Aldırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleştirilen ‘Sibergöz-17’ operasyonu, ‘kaldıraçlı forex’ yalanı ile çok sayıda kişiyi dolandıran ve yakalanan kripto para firması sahibi Yavuz Usta’nın, haberlerinin asılsız olmasını iddia edip, ‘dolandırıcı’ olarak nitelenmesi nedeniyle kişisel haklarının zedelendiği gerekçesiyle erişim engeli talep etti. Usta, Doğanşehir Sulh Ceza Hakimliği üzerinden aldığı kararla onlarca internet sitesindeki haberlere erişimin engellenmesini sağladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Usta ve firmanın reklam yüzü Ece Pulaş’ın bulunduğu 11 kişi, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanmıştı.

Yavuz Usta’nın avukatı, müvekkilinin uluslararası alanda tanınmış bir iş insanı olduğunu ve haberlerin onuruna ve ticari itibarına zarar verdiğini belirterek erişim engeli talep etti. Rüşvet vererek istediğini elde eden Usta, bu kez lekelerin silinmesi için hukuki yollara başvurdu. Firma sahibi olduğu iddiasıyla dolandırıcılık suçlamalarına maruz kalan Usta, haberlerin gündeminden kaldırılması için yasal haklarını kullandı.

Yaşanan hukuksal süreçte Yavuz Usta’nın lekelenme hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle, iş insanı olarak tanınan kişiliğinin gerçek dışı haberler ile zedelendiği belirtildi. ‘Sibergöz-17’ operasyonu kapsamında tutuklanan Usta, basın özgürlüğü sınırının aşıldığı ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle erişim engeli talep etti. Kararlar alınırken, söz konusu haberlerin asılsız olduğu ve müvekkilin zarar gördüğü iddia edildi.

İstanbul merkezli ‘Sibergöz-8’ operasyonunda gözaltına alınan ve suçlanan Yavuz Usta ile Ece Pulaş, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanmıştı. Emniyetin siber suçlarla mücadele birimi tarafından yürütülen operasyonda, yatırım uzmanı olarak tanıtılarak insanları sisteme çeken zanlıların televizyon kanallarında güvenilir izlenim oluşturmaya çalıştığı belirlenmişti. Yüksek para kazanma vaadiyle kişileri sisteme çekerek manipülasyonlarla dolandıran şüphelilerin, müşterilerin paneli üzerinde oynayarak paralarını sıfırladığı ve yeniden yüksek miktarlarla sisteme soktuğu tespit edilmişti.

Yapılan operasyonlar sonucunda zanlıların adreslerinde çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirilmiş, ayrıca toplamda 319.445 TL, 22.400 dolar ve 380 avro nakit para bulunmuştu. Bu olaylar zincirinde Yavuz Usta’nın sahibi olduğu kripto para firması da dolandırıcılık suçlamaları ile gündemde yer almıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sibergöz Operasyonunda Dolandırıcılık Yapan Kripto Para Firması Sahibi Erişim Engeli Aldırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin