1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sıcak Hava Dalgası Devam Ediyor: İşte Güncel Hava Durumu Tahminleri!

Sıcak Hava Dalgası Devam Ediyor: İşte Güncel Hava Durumu Tahminleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkenin kuzeydoğusundaki bölgeler ile Güney Ege ve Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu hava hakim olacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Denizli, Burdur’un güneyi, Malatya’nın batısı ve Van’ın doğu kesimlerinde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada Eylül ayının da artık yaz ayına katıldığını belirterek, önümüzdeki haçta daha sıcak günlerin beklendiğini ifade etti.

Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda da hava durumuyla ilgili bilgiler verdi. Özellikle Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcak hava dalgasının devam ettiğini ve vatandaşların 10-17 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Marmara bölgesinde az bulutlu bir hava beklenirken, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli’nde hava sıcaklıklarının 30 derece civarında seyretmesi öngörülüyor. Ege bölgesinde az bulutlu ve açık bir havanın hakim olması beklenirken, Akdeniz’de ise yer yer parçalı bulutlu hava etkili olacak. Doğu Anadolu’da ise az bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu hava bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sıcak Hava Dalgası Devam Ediyor: İşte Güncel Hava Durumu Tahminleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin