1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. SICAK HAVA UYARISI! – Meteoroloji Raporu’a göre sıcaklıklar artıyor

SICAK HAVA UYARISI! – Meteoroloji Raporu’a göre sıcaklıklar artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yeni hava durumu raporuna göre ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Aşırı sıcaklarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğini belirtti. Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın saatte 40-60 km kuvvetli, yüksek kesimlerde ise saatte 60-80 km hızla esmesinin beklendiğini aktardı. Bakan ayrıca yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle orman yangınları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülkenin farklı bölgelerinde hava durumu şöyle: Kuzey ve doğu kesimler ile zamanla güneybatı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenirken Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Gaziantep ve Muğla’nın doğu kıyılarında yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Rüzgar konusunda uyarılarda da bulunulan raporda Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarın etkili olacağı belirtildi. Ayrıca Balıkesir ve Çanakkale için sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı.

Hava tahminlerine göre bazı illerin hava durumu şu şekilde:
Edirne 20°C, 36°C
İstanbul 21°C, 29°C
Kırklareli 18°C, 31°C
Kocaeli 21°C, 30°C

Ege bölgesinde ise hava durumu genellikle az bulutlu ve açık olacak, ancak Güney Ege kıyılarında yer yer parçalı bulutlu, Muğla’nın doğu kıyılarında ise yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz ve Orta-Doğu Karadeniz bölgelerinde parçalı bulutlu ve yer yer yağışlı bir hava tahmin edilirken İç Anadolu’da az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Doğu Anadolu’nun hava durumu parçalı ve az bulutlu olacakken Güneydoğu Anadolu’da bazı bölgelerde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre hava durumu açıklamalarına dikkat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SICAK HAVA UYARISI! – Meteoroloji Raporu’a göre sıcaklıklar artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin