1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. SICAKLIKLAR DAHA DA DÜŞÜYOR, YAĞIŞLAR ARTIYOR

SICAKLIKLAR DAHA DA DÜŞÜYOR, YAĞIŞLAR ARTIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması tahmin ediliyor.

Yağışların Ağrı çevreleri ile Erzurum’un güneyi, Muş’un doğu kesimlerinde, gece saatlerinde ise Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Ordu ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve doğu, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının perşembeden itibaren 4 ila 7 derece azalması bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşeceğini duyurdu.

Gelecek hafta başına kadar Batı Akdeniz genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların 6 ila 12 derece aşağı düşeceği ve mevsim normallerinin altına ineceği belirtiliyor.

Meteorolojiden yapılan uyarıda, sahil kesimlerdeki kuvvetli kuzey rüzgarlar ile iç kesimlerdeki zirai don riskine karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Yarın için “Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman, Iğdır” illerinde sarı kodlu uyarı yapıldı. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:

– Ankara: Parçalı ve az bulutlu 23°C
– İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak yağışlı 21°C
– İzmir: Parçalı ve az bulutlu 29°C
– Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerde akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32°C
– Antalya: Parçalı ve az bulutlu 28°C
– Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı 23°C
– Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı 22°C
– Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C
– Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29°C

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kuzey ve doğu bölgelerde yağışların başlayacağını ve sıcaklıkların düşeceğini belirtiyor. İstanbul’da hava bugün aralıklı yağmurlu ve 21°C olacak. Yağmurun hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. İzmir 28°C, Ankara 23°C olacak. Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey rüzgarlar kuvvetli esecek. Cuma günü Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan’da kar yağışı bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SICAKLIKLAR DAHA DA DÜŞÜYOR, YAĞIŞLAR ARTIYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin