1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şiddetli çatışmalar Deyrizor’u sardı!

Şiddetli çatışmalar Deyrizor’u sardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, dün doğu ve güneydoğu kırsalında 9 farklı noktada şiddetli çatışmalar meydana geldi. Arap aşiretleri Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerinde PKK/YPG gruplarının sözde yol kontrol noktaları ve karargahlarına saldırdı. Suriye’deki YPG terör örgütü ise, Haseke’deki bölgelerden Deyrizor kırsalına baskı yapmakta olan Arap aşiretlerine karşı yaklaşık 500 terörist gönderdi. YPG, Deyrizor’da yaşayan Arap aşiretlerine yönelik sözde “sokağa çıkma yasağı” ilan etti.

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun savaş uçağı da Deyrizor kırsalında alçak uçuşlar gerçekleştirdi. Örgüt, ABD ordusunun desteklediği “DEAŞ’la mücadele” adı altında işgal ettiği Deyrizor’da esas olarak Arap nüfusu bulunmaktadır. Terör örgütü, çocuk yaşta olan Arapları zorla silah altına almaktadır. Ayrıca, bölgedeki petrol kuyularına el koyarak elde ettikleri petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen kaçak yollarla Şam yönetimine satmaktadırlar. Bu geliri kendi faaliyetlerinde kullanırken, bölge halkı hizmet ve yardımlardan mahrum kalmaktadır.

Azez ilçesinde teröristlerin araca yerleştirdiği bomba patladı ve 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Rudav’ın haberine göre, terör örgütü kontrolündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) basın ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Rejim güçleri ve sözde Difayi el Vatani güçlerine bağlı gruplar, akşam saatlerinde Deyrizor’un doğusundaki Fırat Nehri kıyısındaki bölgelere top ve havan topları ile kara saldırısı düzenledi” ifadeleri yer aldı. Açıklamaya göre, güçlü karşılık verilmesi sonucunda Suriye’ye bağlı güçler geri çekilmek zorunda kaldı. Deyrizor vilayetini ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğu kısmını DSG, batı kısmını ise Suriye’ye bağlı güçler ve İran destekli gruplar kontrol etmektedir. DSG’nin kontrolündeki bölgede ABD bir üsse sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şiddetli çatışmalar Deyrizor’u sardı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin