1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Siirt’te Belediye Meclis Üyesi ve Eş Başkan Terör Örgütü Propagandası Yaptığı İddiasıyla Gözaltına Alındı!

Siirt’te Belediye Meclis Üyesi ve Eş Başkan Terör Örgütü Propagandası Yaptığı İddiasıyla Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında, Kurtalan Belediyesi’nde DEM Parti üyesi olan meclis üyesi ve Eş Başkanı Sadiye Aktin ile DEM Parti ve DBP ilçe eş başkanları arasında olan 5 şüpheli, ‘Terör örgütü propagandası’ suçuyla gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri halen devam etmektedir.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında DEM Parti’li Kurtalan Belediyesi meclis üyesi ve Eş Başkanı Sadiye Aktin’in yanı sıra DEM Parti ve DBP ilçe eş başkanlarının da bulunduğu belirtilmektedir. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde gerçekleşen operasyon, ‘Terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla gerçekleşmiştir. Şüphelilerin emniyette alınan ifadelerinin ardından yapılacak işlemler neticesinde neyle suçlandıkları ve mahkemeye sevk edilip edilmeyeceği belirlenecektir.

Soruşturma sürecinde DEM Parti’ye üye olan ve Kurtalan Belediyesi’nde yönetici ve meclis üyesi olarak görev yapan Sadiye Aktin’in gözaltına alınması şaşkınlık yaratmıştır. Aktin’in yanı sıra DBP ilçe eş başkanlarının da adının karıştığı operasyon, bölgede gerginliğe sebep olabilir. Terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasıyla birlikte soruşturma derinleştirilerek devam edecektir.

Olayın detayları hakkında net bilgilere ulaşılmamış olsa da, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında yapılan operasyonun ciddiyeti ve şüpheliler arasında yer alan isimlerin önemi dikkat çekicidir. Soruşturmanın sonucunda suçlamaların sabit olması durumunda şüpheliler hakkında cezai işlem başlatılacaktır.

DEM Parti ve DBP ilçe eş başkanlarının da içinde bulunduğu 5 şüphelinin gözaltına alınmasıyla ilgili detaylar, soruşturmanın derinleşmesi ve şüphelilerin ifadelerinin alınmasıyla netlik kazanacaktır. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü terör soruşturmasıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte olup, şüphelilerin mahkeme süreci ve suçlamalarına ilişkin kamuoyuna açıklamalar yapılması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te Belediye Meclis Üyesi ve Eş Başkan Terör Örgütü Propagandası Yaptığı İddiasıyla Gözaltına Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin