1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Siirt’te Deprem Beklenmiyor

Siirt’te Deprem Beklenmiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu”na konuşan bir konuşmacı, Siirt’in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını fakat kentte 7’den büyük bir depremin yaşanmayacağını belirtti. Ayrıca, bundan sonra da kentte büyük bir deprem beklenmediği bilgisini paylaştı.

Batı Anadolu üzerinde uzun zamandır deprem olmadığına değinen konuşmacı, burada deprem olmayacak anlamına gelmediğini ifade etti.

Konuşmacı, Türkiye’de deprem beklentisi bulunan bölgeleri açıkladı ve Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabileceğini belirtti. Siirt’in hem 1. hem de 2. deprem bölgesi kuşağında olduğunu söyleyen konuşmacı, 1800’lü yıllarda Siirt’te 6 şiddetinde deprem yaşandığını ve 2021 ile 2023 yıllarında da depremler meydana geldiğini dile getirdi. Ancak 7 şiddetinde deprem olmadığını ve bu büyüklükte bir depremin beklenmediğini belirtti. Hatay’da yaşanan depremden sonra fay hattının rahatlamış göründüğünü söyledi ve deprem esnasında dua etmenin yanı sıra önceden depreme dayanıklı ve düzgün yapılar inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Deprem eğitimleri konusuna da değinen konuşmacı, Japonya’da en az ayda bir kez deprem tatbikatı yapıldığını belirtti ve Türkiye’de de sürekli tekrarlayıcı olması gerektiğine dikkat çekti. Siirt kültüründen etkilendiğini ve fıstık ile balı Japonya’ya götürmek istediğini söyleyen konuşmacı, yerel lezzetleri de övdü.

Program, konuşmacı ile çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te Deprem Beklenmiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin