1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sinan Ateş Davası: Karar Açıklandı!

Sinan Ateş Davası: Karar Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da gerçekleştirilen bir cinayet davasında karar verildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili kararını açıkladı. Tetikçi Eray Özyağcı, motosiklet sürücüsü Vedat Balkaya ve keşif yapmakla görevli Suat Kurt, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Özyağcı’ya ayrıca “ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak” suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Azmettirici olarak yargılanan sanıklar Doğukan Çep ve Ülkü Ocakları Genel Merkez eski yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. “Tasarlayarak öldürmeye yardım” suçundan ise tetikçiyi Ankara’ya getiren özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak ile Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’e 18 yıl; tetikçiyi Ankara’ya getiren aracın sahibi olan Mustafa Uzunlar’a ise 15 yıl hapis cezası verildi. Sanık Alper Atay da “suçluyu kayırma” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar ise beraat etti veya tahliye edildi.

Telefon dosyası ayrıldı. “Tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” suçundan yargılanan MHP’li avukat Serdar Öktem ve Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın dosyaları, bilişim incelemelerinin devam etmesi için ABD’ye yazı yazılması kararlaştırıldı. Öktem tahliye edilirken, Aykal’ın tutukluluğu devam etti. Öktem, polise baskı yapmak şüphesiyle dosyaya girmişti. Aykal ise azmettiricilikten ceza alan Demirbaş’ın adresini sorduğu kişi olarak dikkat çekmişti.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, karar sonrası açıklamalarda bulunarak, “Bu dosya ikiye ayrıldı. Ayakçılar ve azmettiriciler olarak. Ayakçılar yargılandı. Biz intikam değil, adalet istiyoruz” dedi. CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da durumu değerlendirerek, “Bu dava burada bitmedi” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş cinayeti davasının sürecinde, Selma Ateş’e yapılan saldırıya sert tepki gösterdi. Selma Ateş’e yumrukla yapılan saldırı sonrası hastaneye kaldırıldı. Ateş’in kardeşi olan Ayşe Ateş ise tepkisini, “Sinan’ı öldürdünüz sıra bize mi geldi?” şeklinde dile getirdi. Saldırgan gözaltına alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sinan Ateş Davası: Karar Açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin