1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sınav Günü Yapılacak Açıklama Dikkat Çekici Başlık

Sınav Günü Yapılacak Açıklama Dikkat Çekici Başlık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, yarın yapılacak sınava katılacak adayların gereksinim duyacakları belgeleri temin etmek amacıyla sınav merkezi olarak belirlenen il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günü 07.00-14.30 saatleri arasında açık olacağı belirtildi.

Adayların randevusuz işlemlerini gerçekleştirebileceği vurgulanan açıklamada, sınav öncesinde sınava giriş belgesini ibraz etmelerinin gerektiği ve vakit kaybı yaşanmaması için dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak genel yetenek-genel kültür oturumu için adaylara 130 dakika süre verileceği belirtildi.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumunun ise saat 14.45’te başlayacağı ve 80 sorudan oluşan test için adaylara 100 dakika süre verileceği açıklandı. Ek süre ihtiyacı olan adaylar, 30 dakikalık ilave sürelerini kullanabilecekler.

Alan bilgisi sınavlarının 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceği, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için ise 4 Ağustos tarihinde sınavın yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sınav Günü Yapılacak Açıklama Dikkat Çekici Başlık
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin