1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sınav Sürecinde Dezenformasyona Karşı Hukuki Süreç Başlatıldı

Sınav Sürecinde Dezenformasyona Karşı Hukuki Süreç Başlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, sınav sürecinde yapılan yanıltıcı bilgiler içeren sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğunu ve sınavın başarıyla tamamlandığını duyurdu. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Ersoy, sınav sürecinde ortaya çıkan yanıltıcı bilgilerin hukuki süreç başlatılacağını belirtti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) 81 il ve Lefkoşa’da yapıldı. YDT sınavıyla birlikte 8 Haziran Cumartesi günü başlayan sınav maratonu sona erdi. Sınava İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinden giren adaylar toplamda 36 bin 46 kişi görev aldı.

Sınav sonuçlarına göre, YKS’nin son oturumu olan YDT’nin sonuçları 17 Temmuz’da açıklanacak. Bu tarihte adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sınav Sürecinde Dezenformasyona Karşı Hukuki Süreç Başlatıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin