1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sınırdaki Aile Drama: Tel Örgüler Arasında Hasret

Sınırdaki Aile Drama: Tel Örgüler Arasında Hasret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Keskin Ubeyd, 1989 yılında Resulayn’da yaşayan akrabası İsmail Ubeyd ile evlenerek oraya yerleşti. Türkiye ve Suriye Cumhuriyeti vatandaşı olan Keskin, 3 kız ve 4 erkek olmak üzere toplam 7 çocuk sahibi oldu. Yıllar boyunca aralıklarla Türkiye’ye ziyaretlerde bulunan Keskin Ubeyd, Barış Pınarı Harekatı’ndan sonra sık sık gitmeye başladı. Son ziyareti sırasında oğlu Halid Ubeyd için gerekli DNA testi için Türkiye’ye gelen Keskin Ubeyd, oğluyla birlikte geri dönemedi. Her gün sınıra giderek Resulayn’da yaşayan Muhammed, Fatma, Semiye, Hasan, Nesrin ve Hüseyin isimli çocuklarına hasretini çeken Keskin Ubeyd, gözyaşlarına boğulmaktadır.

Keskin Ubeyd, çocuklarına kavuşmak için yetkililerden yardım istemekte ve çocuklarının yaşadığı Resulayn’a bakarak özlem dolu ağıtlar yakmaktadır. Dikenli tellerin ardından sevdiklerini görememenin acısını yaşayan Keskin, çocuklarına kavuşması için izin istemektedir.

Ablasının yaşadığı zorlukları anlatan Hüseyin Keskin, ablasının acilen eşi ve çocuklarıyla bir araya gelmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Diğer tarafta ise Resulayn’da, çocukları ve torunlarıyla bekleyen İsmail Ubeyd de eşinin Türkiye’ye gelmesini umut etmektedir. Ancak Türkiye’nin onay vermediği iddia edilen durumda, İsmail Ubeyd de eşinin ve çocuklarının yanına kavuşması için Türk yetkililerden yardım beklemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sınırdaki Aile Drama: Tel Örgüler Arasında Hasret
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin