1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şırnak’ta 14 Bölgeye Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Şırnak’ta 14 Bölgeye Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak Valiliği, 14 farklı bölgede 15 Ağustos’tan başlayarak 15 gün boyunca geçerli olacak şekilde ‘Geçici güvenlik bölgesi’ ilan edildiğini duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 14 bölgede 15-29 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak şekilde 15 gün boyunca ‘Geçici güvenlik bölgesi’ ilan edildiği açıklandı. Valilik açıklamasında, bölgede milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve asayişin devamı gibi amaçlar doğrultusunda karar alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, belirtilen bölgelerde olumsuz durumların yaşanmaması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu uyarınca kararın alındığına değinildi. Bahse konu bölgelere yönelik olarak vatandaşların girişlerinin yasaklandığı ve belirtilen tarihler arasında ‘Geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiği vurgulandı. Bu kararın, vatandaşların can ve mal güvenliklerini korumak amacıyla alındığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak’ta 14 Bölgeye Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin