1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Sırp Suç Örgütü Liderinin Öldürülmesinde GPS İddiası Ortaya Çıktı!

Sırp Suç Örgütü Liderinin Öldürülmesinde GPS İddiası Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sırp suç örgütü lideri Jovan Vukotiç, 9 Eylül’de İstanbul Mecidiyeköy’de uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Ancak eşi, çocukları ve şoförü saldırıdan sağ kurtulmayı başardı. Bu olayla ilgili olarak geçtiğimiz yıl Eylül ayında Sırp Skaljari Çetesi’nin lideri Jovan Vukotiç’in öldürülmesine ilişkin Radoje Zıvkovıc ve Milan Vujotıc gibi örgüt yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişi yargılanmıştı. 16 sanık hakkında “Silahlı suç örgütü kurmak” ve “Tasarlayarak adam öldürmek” suçlaması yapılmıştı. Sorgulamalarda tutuklu sanıklardan Radoje Zıvkovıc, suçlamaları reddederek olayla ilgili bilgisi olmadığını savundu.

Dava dosyasına giren işkence olayıyla ilgili fotoğraflar, Sırbistan’dan gönderilmişti. Risto Mijanovic’e ait fotoğrafların Radoje Zıvkovıc’ten ele geçirilen flash belleğinde de yer aldığı belirtilmişti. Yapılan incelemeler sonucunda işkence görüntülerindeki kişinin Zeljko Bojanic’in villasında çekilen bir fotoğrafta olduğu tespit edildi.

Davanın şüphelilerinden Emre K.’nın avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve cinayetle ilgili GPS takip cihazını koymadığını iddia etti. Mahkeme, aracın incelenmesi için bilirkişi atadı ve suikast düzenlenen aracı bilirkişiyle birlikte incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda aracın bagaj bölümüne kolayca GPS cihazı yerleştirilebileceği ve 60 saniyede kapatılabileceği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde tekrar görülen davada önemli bir gelişme yaşandı. Jovan Vukotiç’in şoförü Emre K., üzerine atılı suçlardan yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle tahliye edildi. Diğer 7 sanık ise tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verildi ve dava ileri bir tarihe ertelendi. Bu gelişmelerle birlikte davanın seyri önemli bir değişiklik gösterdi ve soruşturmalar devam etmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sırp Suç Örgütü Liderinin Öldürülmesinde GPS İddiası Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin