1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Şişli Belediyesinden Çarpıcı Açıklama: CHP’li Belediyeler Ceza Mı Alacak?

Şişli Belediyesinden Çarpıcı Açıklama: CHP’li Belediyeler Ceza Mı Alacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülke genelinde belediyelerin 96 milyar TL’yi bulan SGK borçlarının tahsili konusunda harekete geçen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en fazla SGK prim borcu olan belediyelerin CHP’li belediyeler olduğunu iddia etmiş, bunu desteklemek amacıyla bir tablo yayımlamıştı. Tabloya göre Ankara’nın 5.7 milyar, İzmir’in 5.3 milyar, İstanbul’un 3.3 milyar, Adana’nın 3 milyar ve Şişli’nin 1.8 milyar TL borcu olduğu belirtilmişti. Ancak bu duruma tepki gösteren Şişli Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Resul Emrah Şahan, hükümetin CHP’li belediyelere yönelik “Mali Darbe” girişiminin asıl amacının, 31 Mart seçimlerinde CHP’ye oy veren 50 milyon seçmeni cezalandırmak olduğunu savundu.

Şahan, “Hiçbir kişi ya da kurumun devlete borcu kalmaz. Devlet, alacağını mutlaka tahsil eder. Bu, bugüne kadar inandığımız bir gerçekti. Ama uzunca bir süredir gerçek olmaktan çıkıp bir hurafeye dönüştü. Çünkü, bugün devlete hizmet eden iktidar, milletin hazinesinin alacaklarını tahsil etmek yerine, silmeyi marifet sayıyor” ifadelerini kullandı.

Devamında da, “Ülkemizdeki tüm belediyeler de iktidarınızın sebep olduğu ekonomik yıkımın altında kalan 7’den 70’e tüm yurttaşlarımıza sosyal yardımlar yapıyor. İktidarınız şahsi keyfini ve yandaş şirketlerin menfaatlerini öncelik sayabilir, ama biz zor durumdaki yurttaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek tepkisini sürdürdü.

Şahan, iktidarın sosyal demokrat belediyeleri hedef alarak, vatandaşlara hizmet götürme gayretini sabote etmekle suçlayarak, “Kimsenin şüphesi olmasın; milletin sandıkta verdiği hizmet sorumluluğunu iktidarın masa başı ucuz hesaplarına kurban etmeyiz. Hem devletimize olan borçlarımızı öderiz hem de milletimize olan hizmet borcumuzu ödemeye devam ederiz. Ne millete hizmetten vazgeçeriz ne de milleti cezalandırmaya çalışan baskılara boyun eğeriz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şişli Belediyesinden Çarpıcı Açıklama: CHP’li Belediyeler Ceza Mı Alacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin