1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sivas Gözmen Köyü’nde Kurt Katliamı: 66 Hayvan Telef Oldu!

Sivas Gözmen Köyü’nde Kurt Katliamı: 66 Hayvan Telef Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas merkezine 55 kilometre mesafede bulunan 20 haneli Gözmen köyünde çiftçi Selim Kılıçoğlu’nun (58) ağılına sabah saatlerinde kurt saldırdı. Sabahın erken saatlerinde ağılı kontrol etmek için alana giden Kılıçoğlu, 66 hayvanın ölüsüyle karşılaştı. Kurt saldırısında hayvanların çoğunun boynundan ısırıldığı tespit edilirken, 15 hayvanın yaralı kurtulduğu belirlendi. Köyde yaşanan olayın ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile jandarma ekipleri köye gelerek olay yerinde inceleme yaptılar.

Selim Kılıçoğlu yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “İneğim hasta olduğu için sabah erkenden ahıra gittim. Kontrol ettikten sonra köpeklere ışık tuttuğumda evin önünde yatıyorlardı. Kurt olabileceğini hiç düşünmemiştim. Sabah kalkıp geldiğimde, kurt çitleri aşarak hayvanları köşeye sıkıştırmış ve kırmıştı. Toplamda 66 hayvanımız ölürken, 15 hayvanımız yaralı olarak kurtuldu. Muhtarı ve jandarmayı arayarak durumu bildirdik ve tutanak tutulmasını sağladık.”

Köyde daha önce benzer bir olayın yaşanmadığını belirten Kılıçoğlu, “Kurtların bu kadar yaklaşacağını tahmin etmemiştik. 40 yıllık emeğim ve birikimim, hayvanlarımızla birlikte yok oldu. Yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu. Köy muhtarı Yüksel Sarıkaya da, köylülerin ilk defa bu tür bir saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Kurtlar birçok hayvanımızı öldürdü. Köylümüze yardım etmek için elimizden geleni yapacağız ve devletimizden de desteğini bekliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sivas Gözmen Köyü’nde Kurt Katliamı: 66 Hayvan Telef Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin