1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Alarmları

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Alarmları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’ta son zamanlarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğu gözleniyor. Sivas Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşları keneler konusunda uyararak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’nde 2 muhtemel, 3 kesin KKKA tanılı hastanın tedavi altında olduğunu bildirdi.

Açıklamada, tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene riski taşıyan yerlere giderken vücudu örten giysiler giyilmesi gerektiği vurgulandı. Pantolon paçalarının çorapların içine sokulması önerilirken, açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi ve kene riski taşıyan yerlerden dönüldüğünde vücutta kenelerin kontrol edilmesi tavsiye edildi.

Kenelere çıplak elle dokunulmaması gerektiği belirtilen açıklamada, vücuda tutunan keneye sigara basmanın, kolonya veya gaz yağı gibi maddeler dökmenin kesinlikle yapılmaması gerektiğine dikkat çekildi. Kenelere çıplak elle dokunulmaması ve çıkarılmaması gerektiği vurgulanarak, sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği belirtildi. Ayrıca hayvanlardan kene çıkarırken dikkat edilmesi ve hayvanlarla temas ederken korunma önlemlerinin alınması gerektiği ifade edildi. Kenenin tutunmasından sonra ortaya çıkabilecek belirtiler doğrultusunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Alarmları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin