1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Siyasi Liderlerin Sosyal Medya Performansları Açıklandı: İşte Dikkat Çeken Detaylar!

Siyasi Liderlerin Sosyal Medya Performansları Açıklandı: İşte Dikkat Çeken Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Medya Performansı Raporu Değerlendirildi

Curnata Ajansı tarafından yayımlanan bir rapora göre, temmuz ayında siyasi liderlerin ve partilerin sosyal medya platformlarındaki performanslarına ilişkin önemli veriler ortaya konuldu. Rapora göre, BTK kararıyla erişim engeli getirilen Instagram’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 97 içerik paylaştı. Diğer yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel 116 içerik paylaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 72 paylaşım gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta BTK tarafından erişime kapatılan Instagram platformunda, suikast sonucu öldürülen Hamas’ın önceki lideri İsmail Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediği iddia edilen Instagram konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı.

Rapora göre, Facebook platformunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 80 içerik paylaşarak en çok beğeni alan isim oldu. Erdoğan’ı takip eden isim ise CHP’nin önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise üçüncü sırada kendisine yer buldu.

Sosyal medya platformu X’te de durum değişmedi. Yapılan analizlere göre, Erdoğan’ın açık ara önde olduğu bu platformda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dikkat çeken bir performans sergiledi.

siyasi partiler arasındaki sosyal medya performansını değerlendiren raporda, Facebook’ta en fazla beğeni sayısına sahip parti AKP oldu. CHP ise en çok içerik paylaşımı yapan ve en çok beğeni alan parti olarak öne çıktı.

Yasaklı Instagram platformunda ise AKP’nin 1.7 milyon takipçisi bulunurken, en çok içerik paylaşımı yapan parti konumunda bulundu. Bu platformda da AKP ve MHP dikkat çeken performans sergiledi.

CHP’nin en aktif parti olma özelliğini sürdürdüğü X platformunda, AKP’nin gerisinde kalan ve takipçi sayısı olarak da öne çıkan CHP dikkat çekti.

Son olarak, CHP’li belediye başkanlarının paylaşımlarına yapılan beğeni sayısını değerlendiren raporda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öne çıktığı görüldü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da CHP’li belediye başkanları arasında dikkat çeken bir performans sergiledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siyasi Liderlerin Sosyal Medya Performansları Açıklandı: İşte Dikkat Çeken Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin